Αμερικανός κατηγορείται για μαζική κλοπή προσωπικών δεδομένων

0

Ο Scott Levine, Αμερικανός από τη Φλώριδα, κατηγορείται για κλοπή Προσωπικών Δεδομένων μέσω του Διαδικτύου, μεγέθους 8,2 gigabyte από την εταιρία Axciom που διαχειρίζεται προσωπικά, οικονομικά και επιχειρησιακά δεδομένα. Σύμφωνα με το Αμερικανικό Υπουργείο Δικαιοσύνης πρόκειται για μία από τις μεγαλύτερες ηλεκτρονικές κλοπές όλων των εποχών. Παράλληλα ο Levine κατηγορείται για συνωμοσία, απάτη, ξέπλυμα βρώμικου χρήματος και παρεμπόδιση της δικαιοσύνης.

Ο Levine εργαζόταν στην εταιρία Snipermail, η οποία προωθούσε διαφημιστικά μηνύματα μέσω του Internet και μαζί με άλλους 6 συναδέλφους του προχώρησε στην κλοπή των δεδομένων κατά το χρονικό διάστημα Απρίλιος 2002 έως Αύγουστος 2003. Οι υπόλοιποι 6 έχουν έλθει σε συμβιβασμό με τις εισαγγελικές αρχές και μερικοί από αυτούς έχουν ήδη δηλώσει ένοχοι.

Η Axciom διαχειρίζεται δεδομένα καταναλωτών που περιλαμβάνουν ηλεκτρονικές διευθύνσεις, τηλέφωνα, αριθμούς τραπεζικών λογαριασμών και πιστωτικών καρτών, ενώ έχει ως πελάτες της γνωστές επιχειρήσεις όπως η IBM και η Microsoft.

Στόχος της αμερικανικής δικαιοσύνης είναι να καταδιώξει αυτούς που κλέβουν προσωπικά δεδομένα από το Internet, ώστε να καταστήσει σαφές ότι τέτοια εγκλήματα έχουν σοβαρές συνέπειες, καθώς κλονίζεται η εμπιστοσύνη των πολιτών και η οικονομία της χώρας.