Αμερικανός τηλε-πειρατής καλείται να πληρώσει 51 εκατ. δολάρια σε εταιρία δορυφορικής τηλεόρασης

0

Το αστρονομικό ποσό των 51 εκατομμυρίων δολαρίων καλείται να καταβάλει στην εταιρία συνδρομητικής δορυφορικής τηλεόρασης Dish Netwrok ένας τηλε-πειρατής από τη Φλόριντα των Ηνωμένων Πολιτειών, σύμφωνα με δικαστική απόφαση.
Ο Ρόμπερτ Γουάρντ κρίθηκε από δικαστήριο της Φλόριντα ένοχος για παραβίαση του Νόμου για τις Τηλεπικοινωνίες και του Νόμου για την Πνευματική Ιδιοκτησία στην Ψηφιακή Εποχή, ο οποίος απαγορεύει την πειρατεία και την ανάπτυξη τεχνικών μέσων που την επιτρέπουν. Ο καταδικασθείς είχε δημιουργήσει λογισμικό που επέτρεπε την ελεύθερη παρακολούθηση τηλεοπτικών προγραμμάτων, παρακάμπτοντας την κωδικοποίησή τους από το «μπουκέτο» της Dish Network, και το διέθετε μέσω Διαδικτύου.
Το δικαστήριο επέβαλε το ελάχιστο προβλεπόμενο πρόστιμο των 200 δολαρίων ανά παράβαση και το πολλαπλασίασε με τον αριθμό των 255.000 φορών που χρήστες του Ίντερνετ είχαν «κατεβάσει» το παράνομο λογισμικό. Έτσι, προέκυψε το ιλιγγιώδες συνολικό πρόστιμο των 51 εκατομμυρίων δολαρίων.
Σχολιάζοντας τη δικαστική απόφαση, η Dish Network έκανε λόγο για «σημαντική νίκη στην προσπάθεια εξάλειψης της πειρατείας».

Σχόλια