Αμοιβή δίνει η Microsoft για τη σύλληψη του δημιουργού του ιού Conficker

0

Αμοιβή 250.000 δολαρίων προσφέρει η εταιρεία λογισμικών προγραμμάτων Microsoft σε όποιον καταφέρει να ανακαλύψει και να εντοπίσει τον δημιουργό του ιού Downadup/Conficker.
Ο συγκεκριμένος ιός εμφανίστηκε για πρώτη φορά τον Οκτώβριο του 2008 και έχει μέχρι σήμερα καταφέρει να μολύνει εκατομμύρια ηλεκτρονικούς υπολογιστές σε ολόκληρο τον κόσμο.
Η Microsoft ανακοίνωσε ότι η προσφορά της αμοιβής αποφασίστηκε διότι η εταιρεία θεωρεί τον ιό Downadup/Conficker “εγκληματική ενέργεια”.
“Οι άνθρωποι, οι οποίοι δημιούργησαν αυτό το κακόβουλο πρόγραμμα, πρέπει να λογοδοτήσουν”, δήλωσε ο Τζορτζ Σταθακόπουλος του ομίλου Trustworthy Computing της Microsoft.
“Δεν είμαστε διατεθειμένοι να μείνουμε άπραγοι. Το μήνυμά μας είναι ξεκάθαρο: όποιος δημιούργησε αυτόν τον ιό έχει πλήξει τους πελάτες μας και εμείς θα κάνουμε ό,τι περνάει από το χέρι μας για να βοηθήσουμε στη σύλληψή του”, πρόσθεσε στο BBC ο Τζορτζ Σταθακόπουλος.
Σύμφωνα με την Arbor Networks έως και 12 εκατομμύρια ηλεκτρονικοί υπολογιστές ενδέχεται να πληγούν από τον ιό Conficker/Downadup.

Σχόλια