«Μουδιασμένες» οι βρετανικές αρχές για την παρέμβαση της Κομισιόν, που ζητά περισσότερα μέτρα προστασίας των προσωπικών δεδομένων στο Διαδίκτυο

0

Η μομφή της Ευρωπαϊκής Επιτροπής προς τη βρετανική κυβέρνηση για ελλιπή μέτρα προστασίας των προσωπικών δεδομένων των πολιτών στο Διαδίκτυο προκάλεσε «μούδιασμα» στη Γηραιά Αλβιόνα.
Η Κομισιόν υποστηρίζει πως οι αρμόδιες αρχές της Βρετανίας θα έπρεπε να έχουν κάνει περισσότερα βήματα προς την κατεύθυνση της διασφάλισης της ιδιωτικότητας στο Ίντερνετ κατά τη διάρκεια δικών που είχαν γίνει το 2006 σχετικά με ένα αμφιλεγόμενο σύστημα διαφημίσεων. Και τις καλεί να λάβουν, έστω και τώρα, τα απαιτούμενα μέτρα εντός δύο μηνών, προκειμένου να αποφύγουν την προσφυγή στο Ευρωπαϊκό Δικαστήριο.
Μέχρι στιγμής, το μοναδικό σχόλιο ήρθε από το βρετανικό υπουργείο Εσωτερικών, διά στόματος εκπροσώπου του, που δήλωσε: «Έχουμε αναλάβει ισχυρή δέσμευση για την προστασία της ιδιωτικής ζωής και των προσωπικών δεδομένων των χρηστών. Θα απαντήσουν στην επιστολή της Επιτρόπου σύντομα». Αν, παρόλα αυτά, δεν υπάρξει απάντηση ή υπάρξει αλλά κριθεί μη ικανοποιητική, τότε η Κομισιόν μπορεί να παραπέμψει το θέμα στο Ευρωπαϊκό Δικαστήριο.

Σχόλια