Αναθεώρηση της νομοθεσίας για την πνευματική ιδιοκτησία στην Αμερική

0

Το Αμερικανικό Υπουργείο Δικαιοσύνης, με ανακοίνωσή του, γνωστοποίησε την πρόθεσή του να αναθεωρήσει ριζικά την υπάρχουσα νομοθεσία της χώρας για την προστασία της πνευματικής ιδιοκτησίας. Σκοπός αυτής της μεταρρύθμισης, όπως αναφέρει, είναι η καταπολέμηση της ανταλλαγής παράνομων αρχείων μέσω του διαδικτύου, κάτι που μπορεί να γίνει με το να αποκτήσουν μεγαλύτερη δύναμη οι εισαγγελικές αρχές.

Στο πλαίσιο αυτής της αναθεώρησης εντάσσεται η θέσπιση της ποινικής ευθύνης εταιριών που πωλούν προϊόντα μέσω των οποίων δίνεται η δυνατότητα για παραβίαση των πνευματικών δικαιωμάτων, όπως επίσης και η θέσπιση του εγκλήματος της «εισαγωγής» πειρατικών προϊόντων.

Ο Υπουργός Δικαιοσύνης δήλωσε ότι το Υπουργείο του είναι αποφασισμένο να εξαποστείλει τη μεγαλύτερη νομική επίθεση κατά του εγκλήματος της παραβίασης της πνευματικής ιδιοκτησίας, είτε αφορά τη μουσική, τις ταινίες, το σήμα κ.α. προστατευόμενα αγαθά.

Από την πλευρά της, η Ένωση Δισκογραφικών Εταιριών της Αμερικής (RIAA) επικρότησε την ανακοίνωση του Υπουργείου Δικαιοσύνης και το ευχαρίστησε που προστατεύει την οικονομία της Αμερικής από τους πειρατές του Internet.

Σχόλια