Αναβαθμίζεται το σύστημα αναγνώρισης περιεχομένου του YouTube

0

Το εν λόγω σύστημα αναγνώρισης περιεχομένου εισήχθη από την Google το 2007, κατόπιν καταγγελιών για μαζικές παραβιάσεις πνευματικών δικαιωμάτων, ωστόσο κρίθηκε απαραίτητη η βελτίωση ορισμένων πτυχών του, προκειμένου να μην παραβλάπτονται τα δικαιώματα των χρηστών.

Με το νέο σύστημα, οι χρήστες θα έχουν τη δυνατότητα να αμφισβητήσουν την διαπίστωση προσβολής δικαιώματος πνευματικής ιδιοκτησίας, ακόμα και αν το αίτημά τους για επανεξέταση απορριφθεί από το δημιουργό του οποίου το δικαίωμα φέρεται να προσβάλλεται.

Επίσης τα περιθώρια λάθους του συστήματος ως προς την αναγνώριση περιεχομένου που αντίκειται σε δικαίωμα πνευματικής ιδιοκτησίας ελαχιστοποιούνται, με αποτέλεσμα να διευκολύνεται η εύλογη χρήση τέτοιου υλικού από τους χρήστες, όταν αυτή δεν παραβιάζει κατάφωρα το δικαίωμα του δημιουργού.

Σκοπός του αναθεωρημένου συστήματος είναι η εξισορρόπηση των δικαιωμάτων των χρηστών και των δημιουργών, προκειμένου να διασφαλιστεί η απρόσκοπτη χρήση περιεχομένου που γίνεται αντικείμενο διενέξεων μεταξύ των δύο πλευρών.