Αναβλήθηκαν οι κυρώσεις κατά της Microsoft

0

H Κομισιόν ανακοίνωσε την προσωρινή αναστολή της αντιμονοπωλιακής απόφασης που υποχρεώνει τη Microsoft να διαθέτει τα Windows στην αγορά της EE χωρίς το δημοφιλές πρόγραμμα πολυμέσων Media Player.

Η αναβολή, δίνει περιθώριο χρόνου ώστε να εξεταστεί από το πρωτοβάθμιο δικαστήριο της ΕΕ αν η εφαρμογή των κυρώσεων πρέπει να ανασταλεί για μεγαλύτερο χρονικό διάστημα, έως ότου η έφεση της εταιρείας εξεταστεί από τη Δικαιοσύνη. Η εκδίκαση μπορεί να διαρκέσει έως και τρία χρόνια.

Η Microsoft ζήτησε την αναστολή της απόφασης την Παρασκευή, μόλις δύο ημέρες προτού λήξει η προθεσμία για την εφαρμογή της. Η Κομισιόν φαίνεται ότι αποδέχθηκε το επιχείρημα της εταιρείας ότι, αν οι κυρώσεις εφαρμοστούν αλλά η έφεση γίνει αργότερα δεκτή, η ανάκληση των μέτρων δεν θα είναι πρακτικά δυνατή και το κακό θα έχει ήδη γίνει.

Η Microsoft, για την οποία η Επιτροπή έκρινε ότι εκμεταλλεύεται την κυριαρχία της στην αγορά εις βάρος του ανταγωνισμού, υποχρεούται επίσης να καταβάλει πρόστιμο-ρεκόρ 600 εκατ. δολαρίων καθώς και να αποκαλύψει κώδικα του λογισμικού της σε ανταγωνιστές της στην αγορά των διακομιστών.