Αναβολή συντήρησης του Twitter έπειτα από αίτημα του Στέιτ Ντιπάρτμεντ

0

Οι Ηνωμένες Πολιτείες επιβεβαίωσαν ότι ζήτησαν από το Twitter να αναβάλει προγραμματισμένη διαδικασία συντήρησης που θα τερμάτιζε προσωρινά τη λειτουργία του, ώστε να μη διακοπεί η επικοινωνία μεταξύ των υποστηρικτών της ιρανικής αντιπολίτευσης.

Υπό το βάρος της κρατικής καταστολής και της φίμωσης των μέσων ενημέρωσης, το Twitter και το Facebook έχουν αναδειχθεί σε βασικά «όπλα» στα χέρια του μεταρρυθμιστικού κινήματος.

Οι υποστηρικτές του μεταρρυθμιστή υποψηφίου Μιρχοσεΐν Μουσαβί συντονίζουν τις διαδηλώσεις κατά του καθεστώτος Αχμαντινετζάντ και ανταλλάσσουν μηνύματα και πληροφορίες μέσω των υπηρεσιών κοινωνικής δικτύωσης.

Το Twitter είχε προγραμματίσει να αναστείλει προσωρινά τη λειτουργία του για να προχωρήσει σε διαδικασίες συντήρησης στα μεσάνυχτα της Δευτέρας, ωστόσο το Στέιτ Ντιπάρτμεντ υπέβαλε αίτημα για την αναβολή της συντήρησης.

Αρχικώς εκπρόσωπος του Λευκού Οίκου είχε αρνηθεί τόσο να επιβεβαιώσει, όσο και να διαψεύσει την πληροφορία, για το αμερικανικό αίτημα, αρκούμενος να δηλώσει ότι η ελευθερία του Τύπου και τα μέσα επικοινωνίας είναι μεγάλης σημασίας.

Ωστόσο, αργότερα το Στέιτ Ντιπάρτμεντ επιβεβαίωσε το αίτημα προς το κοινωνικό δίκτυο.

Σχόλια