Ανακοινώθηκαν οι παρεμβαίνοντες στην υπόθεση της Microsoft ενώπιον του Ευρωπαϊκού Πρωτοδικείου

0

Τις εταιρίες και τις ενώσεις που μπορούν να παρέμβουν κατά την εκδίκαση της υπόθεσης της Microsoft με την Ευρωπαϊκή Επιτροπή ανακοίνωσε ο πρόεδρος του Ευρωπαϊκού Πρωτοδικείου, Χούμπερτ Λίγκαλ. Η υπόθεση έφτασε στο Ευρωπαϊκό Πρωτοδικείο ύστερα από προσφυγή της αμερικανικής εταιρίας κατά των κυρώσεων που της επιβλήθηκαν από την Κομισιόν για αθέμιτο ανταγωνισμό τον Μάρτιο του 2003.

Υπέρ της Microsoft μπορούν να παρέμβουν πέντε σύμμαχοί της, μεταξύ των οποίων η TeamSystem της Ιταλίας και η σουηδική Exor, ενώ στο πλευρό της Κομισιόν θα παρευρεθούν 4 αντίπαλοι του αμερικανικού κολοσσού, όπως η RealNetworks και η VideoBanner. Εταιρίες, όπως η Novell, που είχαν ταχθεί στην υπόθεση υπέρ της Ευρωπαϊκής Επιτροπής το 2004, αποσύρθηκαν, αφού ήρθαν σε συμβιβασμό με την Microsoft.

Σημειώνεται ότι οι κυρώσεις της Κομισιόν περιλαμβάνουν πρόστιμο 497 εκατομμυρίων ευρώ, την υποχρέωση νέας έκδοσης των Windows χωρίς το πρόγραμμα πολυμέσων Media Player και αποκάλυψη ορισμένων λειτουργικών στοιχείων του προγράμματος σε εταιρίες-ανταγωνιστές της Microsoft.

Σχόλια