Αναστολή αποφυλάκισής λόγω ανάρτησης στο Facebook

0

Άνδρας από το Οχάιο, ο οποίος αποφυλακίστηκε μετά από την έκτιση επτά μηνών, εκ της τριετούς συνολικά ποινής του για ανθρωποκτονία από αμέλεια σε αυτοκινητιστικό δυστύχημα, κινδυνεύει να εκτίσει το σύνολο της ποινής του, λόγω ανάρτησης του στην προσωπική του σελίδα στο Facebook.

Ειδικότερα, ο κρατούμενος, μετά την αποφυλάκισή του, ανήρτησε στο Facebook φωτογραφία με τον ίδιο σε άσεμνη χειρονομία, την οποία σχολίασε λέγοντας ότι η φυλακή τον έκανε άλλον άνθρωπο, πιο δυνατό, ενώ έστειλε και θερμούς χαιρετισμούς στους συγκρατούμενους του.

Ο αρμόδιος δικαστής θεώρησε ότι η συγκεκριμένη ανάρτηση δείχνει ασέβεια προς την οικογένεια του θύματος και συνιστά παραβίαση των περιοριστικών όρων που επιβλήθηκαν στον κρατούμενο, μετά την αποφυλάκισή του. Ο κατηγορούμενος υποχρεούται να παραστεί σε ακρόαση ενώπιον του δικαστή στις 15 Ιανουαρίου, από την οποία θα κριθεί η επάνοδός του στη φυλακή για την έκτιση της τριετούς ποινής ή η επικύρωση της αποφυλάκισής του.

Σύμφωνα με το δικηγόρο του κατηγορουμένου, η επίμαχη ανάρτηση δεν έγινε με πρόθεση προσβολής της μνήμης του νεκρού, αλλά ως απάντηση σε υβριστικά μηνύματα που ελάμβανε ο εντολέας του από άλλους χρήστες του Facebook. Επιπλέον, ο δικηγόρος του δήλωσε ότι η ανάρτηση από μόνη της δεν αρκεί για να οδηγήσει σε αναστολή της αποφυλάκισής του.
 

Σχόλια