Αναζητούνται τα ίχνη του χάκερτου e-mail της Σάρα Πέιλιν

0

Τη διενέργεια έρευνας για υποκλοπή μηνυμάτων από το ηλεκτρονικό ταχυδρομείο της υποψήφιας αντιπροέδρου των Ρεπουμπλικάνων, Σάρα Πέιλιν, ανακοίνωσε η Ομοσπονδιακή Υπηρεσία Ερευνών (FBI) και η Κεντρική Υπηρεσία Πληροφοριών (CIA) των Ηνωμένων Πολιτειών.
Εν τω μεταξύ, ο άγνωστος χάκερ κατάφερε να βρει τον κωδικό πρόσβασης και να τον αλλάξει με αποτέλεσμα να «κλειδώσει» την Σάρα Πέιλιν έξω από το λογαριασμό της.
Η παραβίαση θεωρείται σημαντική, καθώς η Πέιλιν φαίνεται ότι ορισμένες φορές χρησιμοποιεί μη κρατικές ηλεκτρονικές διευθύνσεις για υποθέσεις της πολιτείας της Αλάσκα όπου είναι κυβερνήτης.
Μηνύματά της που είχαν έρθει νωρίτερα στη δημοσιότητα δείχνουν ότι η ομάδα της Πέιλιν χρησιμοποιεί το Yahoo ως εναλλακτική λύση, δεδομένου ότι οι επίσημοι λογαριασμοί μπορούν να δημοσιοποιηθούν στο κοινό σύμφωνα με νόμο της Αλάσκα για «ανοιχτά» επίσημα αρχεία.
Εν τω μεταξύ οι επικριτές της Πέιλιν αναζητούν στις ηλεκτρονικές της διευθύνσεις αποδείξεις που να στοιχειοθετούν την κατηγορία περί κατάχρησης εξουσίας από την πρώην κυβερνήτη της Αλάσκα.
Παράλληλα, ο δράστης της «πειρατείας» απεκάλυψε πώς κατάφερε να υποκλέψει τον μυστικό κωδικό στον λογαριασμό της Πέιλιν, gov.palin@yahoo.com, ο οποίος έχει πλέον διαγραφεί.
Ο χάκερ δήλωσε ότι ενεργοποίησε την επιλογή «ξέχασα τον κωδικό μου» του Yahoo Mail, η οποία επιτρέπει στους συνδρομητές να ανακτήσουν τα στοιχεία πρόσβασης στην περίπτωση που τα έχουν ξεχάσει.
Ο χάκερ έμαθε από άρθρα στο Διαδίκτυο την ημερομηνία γέννησης της κυβερνήτου και τον ταχυδρομικό της κώδικα και χρειάστηκε να μαντέψει ότι είχε γνωρίσει τον σύζυγό της στο λύκειο.
Αφού μπήκε στον λογαριασμό, αντέγραψε και ανέβασε στο διαδίκτυο τα μηνύματα της Πέιλιν ο χάκερ αντικατέστησε τον αρχικό κωδικό με τη λέξη «ποπκόρν».
«Εγώ είμαι ο κομπιναδόρος που το έκανε, και θα ήθελα να πω την ιστορία» έγραψε ο χάκερ σε μήνυμά του.
Οι μυστικές υπηρεσίες πρόκειται να επικοινωνήσουν με τον υπεύθυνο διαδικτυακής υπηρεσίας που επέτρεψε στον χάκερ να δρα χωρίς να αφήνει ηλεκτρονικά ίχνη.