Ανησυχία από το State Department για τις επικείμενες αποκαλύψεις της WikiLeaks

0

Προβληματισμός και ανησυχία επικρατεί στους κόλπους του αμερικανικού υπουργείου των Εξωτερικών αναφορικά με τις επικείμενες αποκαλύψεις απορρήτων εγγράφων μέσω της ιστοσελίδας WikiLeaks, σύμφωνα με τον εκπρόσωπο τύπου του Φίλιπ Κρόουλι.
“”Ετοιμαζόμαστε για το χειρότερο σενάριο, ότι τα τηλεγραφήματα που θα διαρρεύσουν θα αφορούν ένα ευρύ φάσμα θεμάτων και χωρών””, δήλωσε ο εκπρόσωπος του ΥΠΕΞ των ΗΠΑ, που πρόσθεσε ότι το Στέιτ Ντιπάρτμεντ γνώριζε εξ αρχής ότι η ιστοσελίδα WikiLeaks έχει στην κατοχή της τηλεγραφήματά του”.
“Οι αποκαλύψεις αυτές θα δημιουργήσουν εντάσεις στις σχέσεις ανάμεσα στους διπλωμάτες και τους φίλους μας σε όλο τον κόσμο”, πρόσθεσε ο κ. Κρόουλι που ανέφερε ότι το αμερικανικό ΥΠΕΚ είναι έτοιμο για όλα τα σενάρια, ενώ παράλληλα έχουν αρχίσει να ενημερώνουν διάφορες κυβερνήσεις ότι επίκειται δημοσίευση απορρήτων εγγράφων στο εγγύς μέλλον.
Από την πλευρά του, την ίδια ώρα, ο εκπρόσωπος του αμερικανικού Πενταγώνου Ντέιβ Λέιπαν είπε ότι η δημοσιοποίηση των εγγράφων είναι πιθανή “στα τέλη αυτής της εβδομάδας ή στις αρχές της επόμενης”.

Σχόλια