Ανησυχητική αύξηση διακίνησης ναρκωτικών στο διαδίκτυο

0

Η διακίνηση ναρκωτικών στο διαδίκτυο έχει αυξηθεί δραματικά, όπως προειδοποιούν εμπειρογνώμονες σε σχετικό συνέδριο που πραγματοποιήθηκε στην Στοκχόλμη.
“Η αγορά ναρκωτικών στο διαδίκτυο είναι πραγματικά πολύ εύκολη. Το μόνο που χρειάζεται ο αγοραστής είναι ένα ίντερνετ καφέ και μια πιστωτική κάρτα”, τόνισε ο Ντάνιελ Αλτμέγερ, αξιωματούχος της Ιντερπόλ, ο οποίος συμμετείχε στο Παγκόσμιο Φόρουμ κατά των Ναρκωτικών.
Ο ίδιος αξιωματούχος πρόσθεσε ότι δεν υπάρχουν ακόμα επίσημα στατιστικά στοιχεία αλλά όλα δείχνουν ότι τα τελευταία χρόνια οι πωλήσεις ναρκωτικών μέσω ίντερνετ έχουν αυξηθεί ραγδαία.
“Είναι ένα καινούργιο κοινό, το οποίο βοηθάει νέα πρόσωπα να κάνουν διάφορα καινούργια πράγματα”, πρόσθεσε ο Ντάνιελ Αλτμέγερ.
Οι αγοραστές ναρκωτικών μέσω ίντερνετ είναι κατά κύριο λόγο άτομα ηλικίας κάτω των 30 ετών, οι οποίοι είναι ανοικτοί σε νέες εμπειρίες και είναι γνώστες του διαδικτύου.
“Στο διαδίκτυο αισθάνονται πιο ασφαλείς λόγω της ανωνυμίας”, τόνισε επιθεωρητής της σουηδικής αστυνομίας και συμπλήρωσε, “αισθάνονται ανώνυμοι με το να βρίσκονται πίσω από την οθόνη του υπολογιστή και πιστεύουν ότι δεν κάνουν κάτι παράνομο και αξιόποινο”.