Ανοίγει ο δρόμος των αγωγών εις βάρος της ανταλλαγής αρχείων P2P

0

Επιτροπή της γερουσίας των Ηνωμένων Πολιτειών έδωσε το πράσινο φως σε νέο σχέδιο νόμου, το οποίο υποστηρίζεται από τις δισκογραφικές εταιρείες και δίνει στις ομοσπονδιακές αρχές τη δυνατότητα υποβολής αγωγών εις βάρος των χρηστών που ανταλλάσσουν αρχεία (P2P) παραβιάζοντας τους νόμους για την προστασία των πνευματικών δικαιωμάτων.

Με 14 ψήφους και τέσσερις κατά, η Επιτροπή Δικαστικών Υποθέσεων τάχθηκε υπέρ του νέου νόμου για τα πνευματικά δικαιώματα, ο οποίος θεσπίζει αυστηρότερους κανόνες για τις διευθύνσεις IP και δίνει περισσότερες αρμοδιότητες στον Λευκό Οίκο και το υπουργείο Δικαιοσύνης για την εφαρμογή αυτών των κανόνων.

Ο εισηγητής του νομοσχεδίου, γερουσιαστής Πάτρικ Λιχάι δήλωσε: “όλοι γνωρίζουμε πόσο πολύτιμη και πόσο εύθραυστη είναι η πνευματική ιδιοκτησία. Πρέπει να κάνουμε ότι μπορούμε για να σταματήσει η κλοπή και η κατάχρηση των πνευματικών δικαιωμάτων, εάν επιθυμούμε να πρωτοστατούμε στον τομέα της καινοτομίας”.

Η Αμερικανική Ένωση Δισκογραφικής Βιομηχανίας και η Ένωση Κινηματογραφικών Παραγωγών εξέφρασαν την ικανοποίησή τους. Το ίδιο έπραξε η Εθνική Ένωση Κατασκευαστών και το Εμπορικό Επιμελητήριο των ΗΠΑ.

“Η γερουσία μπορεί τώρα να εκδηλώσει την αλληλεγγύη και τη συμπαράστασή της προς τους νέους και ταλαντούχους ανθρώπους, των οποίων η εργασία εξαρτάται από την προστασία της πνευματικής ιδιοκτησίας”, τόνισε η αντιπρόεδρος του Παγκόσμιου Κέντρου Προστασίας Πνευματικής Ιδιοκτησίας.

Σχόλια