Ανταγωγή του Facebook κατά της Yahoo

0

Στην αντεπίθεση βρίσκεται το κοινωνικό δίκτυο Facebook ασκώντας ανταγωγή κατά της Yahoo, αναφορικά με υποτιθέμενη παράνομη εκμετάλλευση διπλωμάτων ευρεσιτεχνίας δικής του ιδιοκτησίας. Είχε προηγηθεί αγωγή της Yahoo, η οποία ισχυριζόταν ότι αυτή είναι δικαιούχος των δέκα διπλωμάτων ευρεσιτεχνίας που αξιοποίησε το Facebook.

Τα διπλώματα ευρεσιτεχνίας αφορούν κατοχύρωση ενός προγράμματος διαδικτυακής διαφήμισης. Το Facebook ισχυρίζεται ότι η Yahoo αντέγραψε μεθόδους που σχετίζονται με την διαφήμιση στο ίντερνετ, την εξατομικευμένη παρουσίαση διαφημίσεων στο χρήστη και το tagging σε φωτογραφίες. Από την άλλη η Yahoo ισχυρίζεται ότι ολόκληρο το μοντέλο λειτουργίας που αναπτύχθηκε από τον Μαρκ Ζούκερμπεργκ, είναι στην πραγματικότητα βασισμένο σε δικής της τεχνολογία και προσβάλλει δικαιώματα πνευματικής ιδιοκτησίας της Yahoo σχετικά με την διαμόρφωση του κοινωνικού δικτύου, τις ρυθμίσεις ασφαλείας και την διαφημιστική προβολή.

Τεχνολογικοί αναλυτές πάντως επισημαίνουν ότι παρά τις άγριες διαθέσεις των αντίδικων εταιρειών, το πιθανότερο είναι να καταλήξουν σε κάποια μορφή συμβιβασμού, ώστε η μία να εξαγοράσει τα δικαιώματα χρήσης της πατενταρισμένης τεχνολογίας της άλλης.

Σχόλια