Αντίθετος ο ΠΟΕ με την απαγόρευση που επέβαλαν οι ΗΠΑ στις αλλοδαπές επιχειρήσεις στοιχημάτων

0

Οι ΗΠΑ δεν κατόρθωσαν να τροποποιήσουν την απαγόρευση που επέβαλαν για τα τυχερά παιχνίδια μέσω του Διαδκτύου, προκειμένου να συμμορφωθούν με την απόφαση του Παγκόσμιου Οργανισμού Εμπορίου.

Ο ΠΟΕ έκρινε ότι τα τυχερά παιχνίδια και τα στοιχήματα στο Διαδίκτυο αποτελούν πηγή εισοδημάτων για εκατοντάδες κάτοικους των νησιωτικών κρατιδίων της Καραϊβικής Αντίγκουα και Μπαρμπούντα και ότι οι ΗΠΑ μπορεί να διατηρήσει τους περιορισμούς που έχει επιβάλλει μόνο εφόσον τους επιβάλλει εξίσου και στα αμερικάνικα ηλεκτρονικά γραφεία στοιχημάτων και εταιρίες τυχερών παιχνιδιών.

Τα δύο νησιωτικά κρατίδια προσέφυγαν στον ΠΟΕ υποστηρίζοντας ότι υπέστησαν οικονομικά πλήγματα από την απαγόρευση που επέβαλαν οι ΗΠΑ στους πολίτες τους να συμμετέχουν σε τυχερά παιχνίδια που διοργανώνουν στο Διαδίκτυο εταιρίες που έχουν την έδρα τους εκτός των συνόρων των ΗΠΑ.

Οι ΗΠΑ διατηρούν το δικαίωμα να καταθέσουν έφεση κατά της απόφασης της Επιτροπής του ΠΟΕ.

Σε περίπτωση που ο ΠΟΕ με την οριστική απόφαση του επιβεβαιώσει την αρχική του απόφαση, τότε τα δύο κρατίδια θα έχουν το δικαίωμα να ζητήσουν την επιβολή κυρώσεων σε βάρος των ΗΠΑ.

Σχόλια