Αντιδικία για την παροχή αρνητικής ανατροφοδότησης στο eBay

0

Με αγωγή απειλεί ένας πωλητής πελάτη της αμερικανικής διαδικτυακής υπηρεσίας δημοπρασιών, eBay λόγω διαφοράς στην παροχή αρνητικής ανατροφοδότησης.

Ο πωλητής Τζόελ Τζόουνς υποστηρίζει ότι η ανατροφοδότηση που δημοσιεύτηκε στην προσωπική του ιστοσελίδα στο eBay από τον αγοραστή Κρις Ριντ προσβάλλει την επιχείρησή του.
Ο αγοραστής Κρις Ριντ υποστηρίζει ότι το κινητό, το οποίο αγόρασε από τον Τζόουνς ήταν ελαττωματικό και δε σκοπεύει να κατεβάσει από το διαδίκτυο την “ειλικρινή γνώμη του για το εν λόγω προϊόν”.
Η διαδικτυακή εταιρεία δημοπρασιών επισημαίνει ότι οι ειλικρινείς ανατροφοδοτήσεις είναι η “κινητήριος δύναμη” της ιστοσελίδας της αν και έχει δεσμευτεί να προβεί σε βελτίωση της διαδικασίας.
Ο Κρις Ριντ αναφέρει ότι το αξίας 155 λιρών κινητό μάρκας Samsung που αγόρασε από τον Τζόουνς μέσω του eBay δεν ήταν το μοντέλο, το οποίο είχε παραγγείλει και επιπλέον το παρέλαβε με φθορές.
Αν και ο πωλητής αμέσως αποζημίωσε τον αγοραστή, ο Ριντ ανέβασε στο διαδίκτυο την αρνητική ανατροφοδότηση στο εταιρικό προφίλ του Τζόουνς.
Ο αγοραστής υπογραμμίζει ότι ενήργησε βάσει των οδηγιών και των κανόνων του eBay και ελπίζει να ενθαρρύνει με αυτόν τον τρόπο κι άλλους αγοραστές να αξιολογούν τους πωλητές για να μπορούν να καταλήγουν όλοι σε καλά πληροφορημένες αγορές.
Λίγες ημέρες αργότερα ο Κρις Ριντ έλαβε επιστολή από τους δικηγόρους του Τζόουνς, η οποία έκανε λόγο για προσφυγή του αγοραστή στη δικαιοσύνη εάν δεν αφαιρεθεί από την ιστοσελίδα η αρνητική αξιολόγηση του αγοραστή.
“Δεν πρόκειται να υποχωρήσω. Είπα την αλήθεια και ο πωλητής προσπαθεί να με εκφοβίσει”, είπε ο Ριντ και πρόσθεσε ότι έχει ήδη δεχθεί εκατοντάδες ηλεκτρονικά μηνύματα υποστήριξης από πελάτες του eBay από όλο τον κόσμο.

Σχόλια