Αντιμέτωπη με πρόστιμα της Κομισιόν η Microsoft

0

Τελείωνει την 1η Ιουνίου η προθεσμία που είχε δώσει η Ευρωπαϊκή Επιτροπή στη Microsoft, προκειμένου να συμμορφωθεί πλήρως προς τις κυρώσεις που τις είχαν επιβληθεί στις 24 Μαρτίου 2004 για αθέμιτο ανταγωνισμό. Την αναστολή εφαρμογής των κυρώσεων αυτών είχε ζητήσει η εταιρία ανεπιτυχώς από το Ευρωπαϊκό Δικαστήριο, και έκτοτε, σύμφωνα με την Κομισιόν, η Microsoft καθυστερεί στην εφαρμογή των επιβληθέντων μέτρων.

Σύμφωνα με τα μέτρα αυτά, η Microsoft οφείλει να παρουσιάσει στην ευρωπαϊκή αγορά μία νέα έκδοση των Windows χωρίς το πρόγραμμα πολυμέσων Media Player. Παράλληλα πρέπει να αποκαλύψει στους ανταγωνιστές της πληροφορίες σχετικά με τη λειτουργία των Windows, ώστε να προϊόντα τους να συνεργάζονται ομαλά με το συγκεκριμένο λειτουργικό σύστημα.

Η προθεσμία για να δείξει η εταιρία ότι συμμορφώνεται προς τα μέτρα αυτά έληγε σήμερα και εφόσον η Κομισιόν δεν μείνει ικανοποιημένη, ύστερα από σχετική έρευνα, ενδέχεται να επιβάλει στην εταιρία πρόστιμο που ανέρχεται σε 5 εκατομμύρια δολάρια ημερησίως.

Από την πλευρά της η εταιρία υποστηρίζει πως κάνει ό,τι μπορεί προκειμένου να συνεργαστεί με την Ευρωπαϊκή Επιτροπή.