Αντιμέτωπη με πρόστιμο – μαμούθ η Apple

0

Σύμφωνα με άρθρο του BBC, το University of Wisconsin είχε προσφύγει ενώπιον της Δικαιοσύνης, κατά της Apple, λόγω μη αδειοδοτημένης χρήσης, σε συσκευές iPhones και iPads ειδικής τεχνολογίας για μικροτσίπ. Η συγκεκριμένη ευρεσιτεχνία είχε κατοχυρωθεί το έτος 1998 και βασικός σκοπός της είναι η αναβάθμιση των ενεργειακών επιδόσεων των μικροτσίπς.

Τα μοντέλα στα οποία έχει αξιοποιηθεί η καινοτομική τεχνολογία είναι τα iPhone 5S, 6 και 6Plus, ενώ εκκρεμεί και άλλη αγωγή, σχετικά με τα 6S και 6S Plus. Το Πανεπιστήμιο του Wisconsin είχε προσφύγει και κατά της Intel για τον ίδιο λόγο το 2008 και η υπόθεση τελικά έκλεισε με εξωδικαστικό συμβιβασμό. 

Στο φάκελο της υπόθεσης, εντοπίστηκαν οι προτάσεις του Πανεπιστημίου προς την Apple για την παροχή της σχετικής άδειας, οι οποίες όμως δεν ελήφθησαν υπόψη από τον τεχνολογικό κολοσσό. Συνεπώς. το Πανεπιστήμιο του Wisconsin δεν είχε άλλη επιλογή από την προσφυγή στη Δικαιοσύνη όπου και κατήγγειλε την Apple, για εσκεμμένη παραβίαση της νόμιμης ευρεσιτεχνίας του. Το ποσό το οποίο θα κληθεί να καταβάλλει η εταιρεία δεν έχει οριστικοποιηθεί ακόμα.

Σχόλια