Αντιμετώπιση των ρατσιστικών αναρτήσεων, ζητά από το Facebook o Γερμανός υπουργός Δικαιοσύνης

0

 

Ο υπουργός Δικαιοσύνης της Γερμανίας κατηγορεί το Facebook ότι έχει λάβει ελάχιστα μέτρα για να αντιμετωπίσει τις  ρατσιστικές αναρτήσεις στο δημοφιλές κοινωνικό δίκτυο και γι’αυτο πρότεινε την πραγματοποίηση κοινής συνάντησης, τον επόμενο μήνα στο Βερολίνο, με ανώτερα στελέχη της εταιρείας στην Ευρώπη.

Σε επιστολή του προς στην αρμόδια διεύθυνση του Facebook, ο Γερμανός υπουργός σημειώνει ότι έχει λάβει πολλές καταγγελίες από χρήστες οι οποίοι διαμαρτύρονται για τις ρατσιστικού περιεχομένου δημοσιεύσεις, οι οποίες συστηματικά αγνοούνται. Γι’ αυτο το λόγο, όπως σημειώνεται, πρότεινε μια κοινή συνάντηση στο Βερολίνο, στις 14 Σεπτέμβρη. 

Χαρακτηριστικά αναφέρει στην επιστολή του ο Γερμανός υπουργός: “Οι χρήστες του Facebook διαμαρτύρονται συνεχώς για την αδυναμία της εταιρείας σας να παρέμβει αποτελεσματικά, ώστε να διακοπούν τα ρατσιστικά μηνύματα” και συνεχίζει “παραθέτοντας μάλιστα και συγκεκριμένα παραδείγματα αναρτήσεων”. 

Εκπρόσωπος του Facebook δήλωσε, ότι η εταιρεία λαμβάνει σοβαρά υπόψη της τις ανησυχίες του Γερμανού υπουργού Δικαιοσύνης, εκδηλώνοντας παράλληλα έντονο ενδιαφέρον για την προταθείσα συνάντηση. 

Παράλληλα στην ίδια ανακοίνωση τονίζεται: “Δεν υπάρχει χώρος για ρατσισμό στο Facebook. Αυτό το είδος του περιεχομένου παραβιάζει πρότυπα της κοινότητάς μας και καλούμε τον κόσμο να μην χρησιμοποιήσει την πλατφόρμα μας για την εξάπλωση του μίσους. Εργαζόμαστε συστηματικά και κάθε ημέρα, για να προστατεύσουμε τους χρήστες του Facebook από την κακοποίηση, το μίσος και τον εκφοβισμό”.

Σχόλια