Αντισυνταγματικός νόμος της Βιρτζίνια για τα spam

0

Το Ανώτατο Δικαστήριο της Βιρτζίνια έκρινε αντισυνταγματικό πολιτειακό νόμο κατά των ανεπιθύμητων ηλεκτρονικών μηνυμάτων (spam) και ανέτρεψε την καταδίκη ενός ατόμου που θεωρείται από τους πλέον διαβόητους αποστολείς spam στον κόσμο.
Το δικαστήριο ομόφωνα δικαίωσε το επιχείρημα του Τζέρεμι Τζέινς, ο οποίος υποστήριξε ότι ο εν λόγω νόμος της πολιτείας της Βιρτζίνια παραβιάζει την ελευθερία της έκφρασης, όπως αυτή προστατεύεται από την πρώτη τροποποίηση του αμερικανικού συντάγματος.
Ο συγκεκριμένος νόμος δεν περιορίζει μόνο τα ηλεκτρονικά μηνύματα με εμπορικό περιεχόμενο αλλά και όλα τα υπόλοιπα αυτόκλητα μηνύματα.
Οι περισσότερες πολιτείες των ΗΠΑ έχουν θεσπίσει νόμους κατά των spam, οι οποίοι κατά κύριο λόγο αφορούν τα εμπορικά e-mail.
“Ο νόμος της Βιρτζίνια είναι αντισυνταγματικός και υπερβολικός καθώς θέτει φραγμούς για όλα τα μηνύματα, ακόμα κι αυτά που έχουν πολιτικό, θρησκευτικό ή άλλο περιεχόμενο”, τόνισε ο δικαστής και προεδρεύων της υπόθεσης, Τζ, Στίβεν Ατζ.
Ο γενικός εισαγγελέας, Μπομπ ΜακΝτόνελ εξέφρασε την απογοήτευσή του για την απόφαση του δικαστηρίου και δεσμεύτηκε να προσφύγει στο Ανώτατο Δικαστήριο των Ηνωμένων Πολιτειών.

Σχόλια