Απαγγελία κατηγοριών σε 19 ανθρώπους για ηλεκτρονική απάτη

0

Σύμφωνα με ανακοίνωση του Αμερικανικού Υπουργείου Δικαιοσύνης, οι εισαγγελικές αρχές της χώρας απήγγειλαν κατηγορίες σε βάρος 19 ανθρώπων που συνδέονται με ιστοσελίδα, η οποία ήταν ένα από τα μεγαλύτερα κέντρα κυκλοφορίας κλεμμένων προσωπικών δεδομένων. Πρόκειται για το www.shadowcrew.com, το οποίο είχε 4.000 περίπου μέλη και διακινούσε τουλάχιστον 1,7 εκατομμύρια κλεμμένους αριθμούς πιστωτικών καρτών, με αποτέλεσμα να προκληθεί ζημία 4 εκατ. δολαρίων.

Οι αρχές πιστεύουν ότι έχουν συλληφθεί τα περισσότερα μέλη του κυκλώματος που δημιούργησαν το web site. Στην ιστοσελίδα πλέον αναφέρεται ότι « η δράση των μελών του shadowcrew ερευνάται από τα Μυστικές Υπηρεσίες των ΗΠΑ. Έχουν πραγματοποιηθεί αρκετές συλλήψεις… και έπονται άλλες», ενώ παρουσιάζεται η εικόνα ενός άνδρα πίσω από τα σίδερα της φυλακής.

Σύμφωνα με το κατηγορητήριο, σκοπός της ιστοσελίδας ήταν η παροχή βοηθείας στους χάκερς και η διανομή κλεμμένων αριθμών τραπεζικών λογαριασμών και πλαστών πιστοποιητικών, όπως διπλώματα οδήγησης. Η ποινή που ενδέχεται να επιβληθεί στους κατηγορουμένους, που προέρχονται από διάφορες χώρες, όπως ΗΠΑ, Βουλγαρία, Καναδάς, Σουηδία, Πολωνία κ.α., κυμαίνεται από 3 έως 15 χρόνια φυλάκιση.

Σχόλια