«Παγώνει» η βρετανική ιστοσελίδα με εθελοντές που θα παρακολουθούσαν υλικό από κάμερες κλειστού κυκλώματος

0

Σχεδόν δύο μήνες μετά τις έντονες αντιδράσεις που προκάλεσε στη Βρετανία το σχέδιο λανσαρίσματος διαδικτυακής υπηρεσίας η οποία θα «στρατολογούσε» εθελοντές για να παρακολουθούν, καθ’ υπόδειξη της Αστυνομίας, τα βίντεο από μερικές εκ των 4,2 εκατομμυρίων καμερών κλειστού κυκλώματος που λειτουργούν στη χώρα, με αντάλλαγμα ένα μηνιαίο βραβείο ύψους 1.000 λιρών για όποιον αναδειχθεί καλύτερος στον εντοπισμό εγκλημάτων, το Γραφείο του Επιτρόπου Πληροφοριών (ICO) αποφάσισε να παρέμβει και να «παγώσει» την έναρξη λειτουργίας της επίμαχης ιστοσελίδας.
Το ICO ανακοίνωσε ότι εξετάζει τα σχέδια του επιχειρηματία Τόνι Μόργκαν για την υπηρεσία «Διαδικτυακά Μάτια» («Internet Eyes»), όπως είχε ονομαστεί το πρωτοφανές εγχείρημα, το οποίο έχει καταφέρει να προσελκύσει ήδη 13.390 εγγεγραμμένους εθελοντές-μέλη. Ειδικότερα, στο «μικροσκόπιο» της Αρχής μπαίνουν ζητήματα προστασίας των προσωπικών δεδομένων, ταυτοποίησης ανθρώπων στα βίντεο κ.ά., ενώ θα εξεταστεί η ένσταση οργανώσεων για την προστασία των ατομικών δικαιωμάτων, σύμφωνα με την οποία πρόσβαση σε τέτοιου είδους υλικό μπορούν να έχουν μόνο η Αστυνομία, οι δικαστικές Αρχές κ.λπ.
Η εταιρία του κ. Μόργκαν δήλωσε, πάντως, πρόθυμη να συμμορφωθεί με τις όποιες υποδείξεις του Γραφείου του Επιτρόπου Πληροφοριών. Ο διευθυντής πωλήσεων και μάρκετινγκ, Μαξ Πάτεϊ ανέφερε ότι η εταιρία έχει έρθει σε επαφή με το ICO σε πολλές περιπτώσεις και έχει ανταποκριθεί σε όλα τα αιτήματά του.

Σχόλια