Απαγόρευση αποκάλυψης τηλεφωνικών αρχείων στις ΗΠΑ

0

Η Ομοσπονδιακή Επιτροπή Επικοινωνιών των ΗΠΑ εξέδωσε κανονισμό με τον οποίο απαγόρευσε στους πάροχους τηλεφωνικών υπηρεσιών και υπηρεσιών κινητής τηλεφωνίας να αποκαλύπτουν δια του τηλεφώνου, τα τηλεφωνικά αρχεία των πελατών τους, χωρίς την χρήση του ειδικού κωδικού πρόσβασης.

Περαιτέρω η Επιτροπή βάση του νέου κανονισμού υποχρεώνει τις εταιρίες τηλεπικοινωνιών να ειδοποιούν άμεσα τους πελάτες τους για οποιαδήποτε μεταβολή στους λογαριασμούς τους, όπως δημιουργία νέου κωδικού πρόσβασης, νέας διεύθυνσης ή άνοιγμα λογαριασμού online.

Η πρόσβαση σε τηλεφωνικά αρχεία, από πρόσωπα που προσποιούνται ότι είναι οι πελάτες της εταιρίας, είναι μία πρακτική που μπήκε στο στόχαστρο της Επιτροπής Επικοινωνιών, μετά το σκάνδαλο κατασκοπείας που ξέσπασε στους κόλπους της εταιρίας Hewlett-Packard.

Η γνωστή εταιρία προσέλαβε ιδιωτικούς ερευνητές που χρησιμοποίησαν την προαναφερόμενη μέθοδο, για να αποσπάσουν τα τηλεφωνικά αρχεία ορισμένων προσώπων που θεωρήθηκαν ύποπτα για την διαρροή απόρρητων πληροφοριών της εταιρίας προς τα ΜΜΕ.

Σχόλια