Απαγόρευση κατοχύρωσης του σήματος Skype στην Ευρώπη

0

 

Το Γενικό Δικαστήριο της Ευρωπαϊκής Ένωσης απεφάνθη εχθές 5.5.2015, ότι η Microsoft δεν μπορεί να κατοχυρώσει το εμπορικό σήμα Skype στην Ευρώπη, διότι υπάρχει κίνδυνος συγχύσεως με το σήμα «Sky», το οποίο ανήκει στον βρετανικό ραδιοτηλεοπτικό όμιλο, Sky Broadcasting Group.

Το Δικαστήριο επικύρωσε τις αποφάσεις του Γραφείου Εναρμονίσεως στο πλαίσιο της Εσωτερικής Αγοράς (ΓΕΑΑ), με τις οποίες απαγορευόταν η κατοχύρωση του Skype ως κοινοτικού σήματος, χωρίς να αποκλείεται όμως η εμπορική του χρήση. «Το Δικαστήριο απορρίπτει την προσφυγή της Skype και επιβεβαιώνει ότι υπάρχει κίνδυνος συγχύσεως μεταξύ του εικονιστικού και λεκτικού σημείου Skype και του λεκτικού σήματος SKY», όπως σημειώνεται στην απόφαση του Δικαστηρίου.

Η Microsoft εξέφρασε την πρόθεση της να εφεσιβάλλει την απόφαση του Δικαστηρίου, αναφέροντας σε σχετικό ανακοινωθέν τα εξής: «Είμαστε βέβαιοι ότι δεν υφίσταται σύγχυση μεταξύ των δύο εμπορικών σημάτων και υπηρεσιών και θα ασκήσουμε έφεση στην απόφαση. Η συγκεκριμένη απόφαση δεν απαιτεί από εμάς να αλλάξουμε τα ονόματα των προϊόντων μας με οποιοδήποτε τρόπο».

Η υπόθεση αποτελεί τη δεύτερη φορά κατά την οποία η Microsoft  ηττήθηκε σε δικαστική διαμάχη με την εταιρεία Sky Broadcasting. Το 2013, ένα βρετανικό δικαστήριο επέβαλλε στην Microsoft υποχρέωση αλλαγής του ονόματος της υπηρεσίας αποθήκευσης αρχείων SkyDrive, λόγω ομοιότητας με το Sky, με αποτέλεσμα η υπηρεσία να μετονομαστεί σε OneDrive.

 

Σχόλια