Απαγόρευση της εισαγωγής Blackberry στις ΗΠΑ ζητά η Motorola

0

Προσφυγή στην αμερικανική Διεθνή Επιτροπή Εμπορίου (ITC) κατέθεσε η Motorola, ζητώντας να απαγορευθεί η εισαγωγή προϊόντων της Research in Motion (RIM), κατασκευάστριας του Blackberry, στις ΗΠΑ.
Η Motorola βρίσκεται ήδη στα δικαστήρια με την καναδική φίρμα, αλλά αποφάσισε να αποταθεί και στην ITC, επειδή –όπως καταγγέλλει– η αμερικανική εταιρία προσπαθεί να καθυστερήσει την έκδοση της δικαστικής απόφασης με «τακτικισμούς». «Μήλον της Έριδος» για τις δύο εταιρίες αποτελεί η τεχνολογία Wi-Fi που χρησιμοποιούν. Όπως υποστηρίζει η Motorola, η RIM αξιοποιεί παράνομα κατ’ εξακολούθηση δική της πατέντα για το Wi-Fi, καθώς η συμφωνία που είχαν συνάψει οι δύο εταιρίες για αμοιβαία χρήση της επίμαχης πατέντας δεν ανανεώθηκε. «Αυτές οι κατοχυρωμένες τεχνολογίες είναι σημαντικές για τη Motorola, αφού επιτρέπουν καλύτερη συνδεσιμότητα, καλύτερη εμπειρία για τον χρήστη και χαμηλότερα προϊοντικά κόστη», ανέφερε η Motorola σε σχετική ανακοίνωση.
Καμία επίσημη αντίδραση δεν υπήρξε από την πλευρά της RIM, η οποία αυτή την περίοδο αντιμετωπίζει άλλες δύο παρόμοιες νομικές διαμάχες. Η πρώτη αφορά σε πατέντα για τα συστήματα ταυτοποίησης, την πατρότητα της οποίας διεκδικεί η σχεδόν άγνωστη στον χώρο της πληροφορικής εταιρία Prism Technologies, και η δεύτερη σε πατέντες για την κάμερα του Blackberry, την πατρότητα των οποίων διεκδικεί η Eastman Kodak. Η Kodak έχει στραφεί για την ίδια υπόθεση και κατά της δημιουργού του iPhone, Apple.

Σχόλια