Απαγόρευση των ηλεκτρονικών παιχνιδιών στις φυλακές του Μιζούρι

0

Ο κυβερνήτης του Μιζούρι, Ματ Μπλαντ, απαγόρευσε τη χρήση των ηλεκτρονικών παιχνιδιών στις φυλακές της Πολιτείας, ένα μήνα μετά από δημοσίευμα εφημερίδας που αποκάλυπτε ότι οι κρατούμενοι μπορούν και παίζουν παιχνίδια που έχουν ως περιεχόμενο δολοφονίες, τρομοκρατικές επιθέσεις και επιθέσεις κατά αστυνομικών. Η απαγόρευση ισχύει για κάθε είδους παιχνίδια, είτε είναι βίαια, είτε όχι. Είναι χαρακτηριστικό ότι ακόμα και οι πιο επικίνδυνοι κρατούμενοι είχαν πρόσβαση σε παιχνίδια, όπου ο παίκτης μπορεί να χρησιμοποιεί όπλα με σιγαστήρα προκειμένου να φέρει σε πέρας συμβόλαια θανάτου.

Σε δηλώσεις του ο Μπλαντ,ο οποίος ανέλαβε καθήκοντα πριν από δύο εβδομάδες, τόνισε ότι τα σωφρονιστικά ιδρύματα είναι χώροι όπου οι φυλακισμένοι κρατούνται για να πληρώσουν για τις πράξεις τους και όχι για να διασκεδάσουν. Παράλληλα, σημείωσε ότι οι κρατούμενοι πρέπει να έχουν ασχολίες που θα τους βοηθήσουν να επανενταχθούν ομαλά στην κοινωνία και να γίνουν χρήσιμοι πολίτες, κάτι που δεν επιτυγχάνεται με τα ηλεκτρονικά παιχνίδια.

Σημειώνεται ότι είναι άγνωστος ο αριθμός των Πολιτείων της Αμερικής στις φυλακές των οποίων επιτρέπονται τα παιχνίδια αυτά.

Σχόλια