Απαλλάχθηκε η ΒΤ για τις μυστικές δοκιμές του συστήματος Phorm

0

Η αστυνομία του Λονδίνου ανακοίνωσε ότι δεν πρόκειται να διεξαχθεί έρευνα εις βάρος του βρετανικού τηλεπικοινωνιακού ομίλου ΒΤ αναφορικά με τις μυστικές δοκιμές του συστήματος παρακολούθησης των διαφημίσεων, Phorm.
Το εν λόγω σύστημα παρακολουθεί τις συνήθειες πλοήγησης των χρηστών ώστε να αποστέλλει στοχευμένες διαφημίσεις. Η ΒΤ δοκίμασε το σύστημα Phorm χωρίς τη συγκατάθεση των χρηστών το περασμένο καλοκαίρι.
Εξοργισμένοι χρήστες κατέθεσαν στην αστυνομία έγγραφα με αποδείξεις μετά την ετήσια γενική συνέλευση του τηλεπικοινωνιακού ομίλου τον Ιούλιο.

Ωστόσο, η αστυνομία έκρινε ότι δεν διεπράχθη κάποιο αδίκημα. Ο νομικός σύμβουλος του Ιδρύματος Ερευνών για την Κοινωνία της Πληροφορίας, Νίκολας Μπομ χαρακτήρισε “παράλογη” την αντίδραση της αστυνομίας.

Ένας από τους πελάτες της BT εξέφρασε την απογοήτευσή του στο BBC: “Αισθάνθηκα άσχημα όταν έμαθα για τις δοκιμές της ΒΤ. Έβλεπα ότι κάτι γινόταν στον υπολογιστή μου και όταν απευθύνθηκα στην ΒΤ μου είπαν ότι πιθανότατα το μηχάνημα να είχε προσβληθεί από ιό”.

Να σημειωθεί ότι αυτό το διάστημα η Ευρωπαϊκή Ένωση διενεργεί έρευνα για το σύστημα Phorm και τις μυστικές δοκιμές της ΒΤ.