“Παραβίαση των ατομικών ελευθεριών” ο νέος βρετανικός νόμος για τα email

0

Η βρετανική οργάνωση για την προστασία των ανθρώπινων δικαιωμάτων, Liberty κατήγγειλε ότι οι νέοι κανόνες, οι οποίοι αναγκάζουν τους παρόχους υπηρεσιών ίντερνετ να συγκεντρώνουν πληροφορίες για κάθε ηλεκτρονικό μήνυμα που αποστέλλεται στη Βρετανία, είναι χάσιμο χρήματος και παραβιάζουν τις ατομικές ελευθερίες των Βρετανών πολιτών.

Από τον Μάρτιο τίθεται σε ισχύ ο νόμος, ο οποίος ζητά από κάθε πάροχο διαδικτυακών υπηρεσιών να συγκεντρώνει και να αποθηκεύει πληροφορίες για κάθε αποστολή και λήψη email στη Βρετανία για διάστημα ενός έτους.

Το βρετανικό υπουργείο Εσωτερικών εμμένει ότι τα δεδομένα που θα συγκεντρώνονται δε θα σχετίζονται με το περιεχόμενο του μηνύματος και πιστεύει ότι η εν λόγω πρακτική είναι ζωτικής σημασίας για την καταπολέμηση του εγκλήματος και της τρομοκρατίας.

Πιστεύεται ότι στη Βρετανία σε καθημερινή βάση αποστέλλονται περίπου τρία δισεκατομμύρια ηλεκτρονικά μηνύματα.

Η επικεφαλής της οργάνωσης, Liberty, Σάμι Τσακραμπάτι υποστηρίζει ότι οι πάροχοι κρατούν ήδη πληροφορίες από ηλεκτρονικά μηνύματα σε εθελοντική βάση.

“Φοβάμαι ότι δεν είμαστε σε θέση να εμπιστευτούμε καμία κυβέρνηση ή κρατικό οργανισμό να έχει στην κατοχή του τόσες ευαίσθητες πληροφορίες για εμάς τους πολίτες”, τόνισε η Τσακραμπάτι.

Σχόλια