Απαραίτητη η συνδρομή των επιστημόνων στην καταπολέμηση της εγκληματικότητας στον κυβερνοχώρο

0

Έκκληση προς του επιστήμονες της Σίλικον Βάλεϊ απηύθυνε ο επικεφαλής του υπουργείου Εσωτερικής Ασφαλείας, Μάικλ Τσέρτοφ λέγοντας ότι πρέπει να ορθώσουν το ανάστημά τους και να συμμετάσχουν στην προσπάθεια καταπολέμησης του εγκλήματος στον κυβερνοχώρο.

Σε δηλώσεις του στο πλαίσιο ενός εκ των σημαντικότερων διεθνών συνεδρίων για την ασφάλεια στην Κοινωνία της Πληροφορίας ο Μάικλ Τσέρτοφ τόνισε ότι «οι απειλές στον κυβερνοχώρο είναι ισάξιες με τις τραγικές στιγμές που έζησαν οι Ηνωμένες Πολιτείες με τις επιθέσεις της 11ης Σεπτεμβρίου».

Επεσήμανε ότι οι επιθέσεις στον κυβερνοχώρο μπορούν να πλήξουν οικονομικούς θεσμούς και τις εξουσίες μιας κυβέρνησης: «Αντιμετωπίζουμε τις απειλές στον ψηφιακό κόσμο με την ίδια σοβαρότητα που αντιμετωπίζουμε τις απειλές στον πραγματικό κόσμο».

Ο επικεφαλής του υπουργείου Εσωτερικής Ασφάλειας απηύθυνε πρόσκληση προς τον ιδιωτικό τομέα: «Σας παρακαλώ να μας στείλετε τα πιο έξυπνα μυαλά σας για να εργαστούν για την κυβέρνηση, γιατί αυτό είναι το καλύτερο που μπορείτε να προσφέρετε για τη χώρα σας».

Σχόλια