«Παράνομες» οι δοκιμές διαδικτυακών διαφημίσεων της ΒΤ

0

Βρετανός διακεκριμένος δικηγόρος για τα δικαιώματα του πολίτη στον ψηφιακό κόσμο χαρακτήρισε «δυνητικά παράνομες» τις δοκιμές που πραγματοποίησε η βρετανική εταιρεία τηλεπικοινωνιακών υπηρεσιών ΒΤ σε σύστημα διαφημίσεων στο διαδίκτυο με τη συμμετοχή 30.000 και πλέον πελατών της.

Η ΒΤ έχει δηλώσει ότι πραγματοποίησε το 2006 και το 2007 δοκιμές στο πρότυπο της εταιρείας Phorm, το οποίο καταγραφεί και παρακολουθεί τις διαδικτυακές συνήθειες των χρηστών με στόχο τη δημιουργία και αποστολή στοχευμένων διαφημιστικών μηνυμάτων.

Ο δικηγόρος Νίκολας Μπομ του Ιδρύματος Ερευνών σε θέματα Πληροφορικής, καταγγέλλει ότι οι δοκιμές πραγματοποιήθηκαν εν αγνοία των πελατών της BT, το οποίο αποτελεί «παράνομη υποκλοπή των προσωπικών δεδομένων των χρηστών».

Εκπρόσωπος της ΒΤ δήλωσε ότι η εταιρεία δεν πρόκειται να προβεί σε σχόλιο για τη νομιμότητα ή μη των δοκιμών του 2006. Διευκρίνισε, ωστόσο, ότι επρόκειτο για μια «μικρής κλίμακας τεχνική δοκιμασία του προτύπου μιας διαφημιστικής πλατφόρμας. Στόχος μας ήταν η αξιολόγηση της λειτουργικότητας και των τεχνικών επιδόσεων της πλατφόρμας».

Σχόλια