Απειλές κατά του Twitter από τους τζιχαντιστές

0

Με ένα μήνυμα που αναρτήθηκε την περασμένη Κυριακή στην ιστοσελίδα JustPaste.it, οι τζιχαντιστές εξαπέλυσαν απειλές κατά της ζωής του ιδρυτή του Twitter, Jack Dorsey, και των υπαλλήλων του, επειδή το μέσο κοινωνικής δικτύωσης διέγραψε λογαριασμούς μελών του Ισλαμικού Κράτους. Στο μήνυμα απεικονιζόταν μια φωτογραφία του Dorsey στο στόχαστρο ενός όπλου και παρακινούσε τους τζιχαντιστές να σκοτώσουν εργαζόμενους στο γνωστό μέσο κοινωνικής δικτύωσης.
 
Η τρομοκρατική οργάνωση χρησιμοποιεί τα μέσα κοινωνικής δικτύωσης, όπως το Twitter, για να διαδώσει την ιδεολογία της και να παρακινήσει τους οπαδούς της να εκτελέσουν επιθέσεις. Τον περασμένο Ιανουάριο αναρτήθηκε ένα βίντεο στο Twitter, στο οποίο η οργάνωση προέτρεπε τους οπαδούς της να επιτεθούν σε στόχους της Δύσης.
 
Σύμφωνα με τους όρους χρήσης του Twitter, απαγορεύεται ρητά στους χρήστες να αναρτούν περιεχόμενο που εξαγγέλλει απειλές βίας. Έτσι, η ιστοσελίδα διαγράφει τους λογαριασμούς μελών του Ισλαμικού Κράτους σχεδόν αμέσως μόλις δημιουργούνται, προκαλώντας την οργή της οργάνωσης.
 
Το πιο πρόσφατο μήνυμα κατηγόρησε το Twitter, σημειώνοντας: «Εσείς ξεκινήσατε αυτόν τον αποτυχημένο πόλεμο. Σας είχαμε προειδοποιήσει ότι δεν σας αφορά, αλλά δεν το καταλάβατε και συνεχίσατε να διαγράφετε τους λογαριασμούς μας, όμως εμείς πάντα επιστρέφουμε. Τζιχαντιστές σε όλο τον κόσμο, στοχοποιήστε την εταιρεία και τα συμφέρονται του Twitter και μην αφήσετε κανέναν άθεο να επιζήσει».
 
Η ταυτότητα του συντάκτη του μηνύματος δεν έχει γίνει γνωστή, αλλά το Twitter έλαβε σοβαρά υπόψη τις απειλές, και όπως δήλωσε εκπρόσωπος του, συνεργάζεται με τις αστυνομικές αρχές για την εξακρίβωση της γνησιότητας τους.

 

Σχόλια