Απειλή επιβολής προστίμου – μαμούθ στη Google από την Κομισιόν

0

 

Σύμφωνα με σχετικό άρθρο της «Sunday Telegraph», η Ευρωπαϊκή Επιτροπή εξετάζει το ενδεχόμενο επιβολής προστίμου ύψους 3 δισ. ευρώ στη Google, εκτιμώντας  ότι εκμεταλλεύεται τη δεσπόζουσα θέση της, σε βάρος αντίστοιχων υπηρεσιών των ανταγωνιστών της

Όπως είναι γνωστό η υπόθεση της Google εξετάζεται στις Βρυξέλλες από το έτος 2010. Όπως σημειώνεται στο σχετικό άρθρο, η Επιτροπή κατηγορεί την Google για κατάχρηση της δεσπόζουσας θεσης της και προώθηση των δικών της διαδικτυακών υπηρεσιών σε βάρος αντίστοιχων υπηρσιών των ανταγωνιστών της. 

Σύμφωνα με το δημοσίευμα, το οποίο επικαλείται ανώνυμες πηγές, οι αξιωματούχοι των Βρυξελλών σχεδιάζουν να ανακοινώσουν την επιβολή προστίμου ενδεχομένως και τον επόμενο μήνα, χωρίς όμως να έχουν καταλήξει ακόμη στο οριστικό ποσό. 

Τέλος, σημειώνεται ότι μέχρι σήμερα έχουν διενεργηθεί τρεις αποτυχημένες προσπάθειες για συμβιβασμό των δύο πλευρών τα τελευταία έξι χρόνια αλλά η Google δεν έκανε καμία προσπάθεια προκειμένου να διευθετηθεί το θέμα και μόνο η αλλαγή της στάσης της ΕΕ θα μπορούσε να την οδηγήσει στη λήψη κάποιας πρωτοβουλίας εκ μέρους του αμερικανικού κολοσσού.

Σχόλια