Απειλή για την ασφάλεια και την οικονομία των ΗΠΑ οι συνεχιζόμενες “κυβερνοεπιθέσεις”

0

Οι Dutch Ruppersberger και Mike Rogers, Βουλευτές στην Αμερικανική Βουλή των Αντιπροσώπων από τις Πολιτείες Maryland και Michigan αντίστοιχα, με σχετικές δηλώσεις τους, τόνισαν ότι οι συνεχιζόμενες κυβερνοεπιθέσεις αποτελούν απειλή για την ασφάλεια και την οικονομία της χώρας.

Επίσης, επεσήμαναν ότι στόχος των επιθέσεων είναι δίκτυα εταιρειών νευραλγικής σημασίας για την οικονομία της χώρας καθώς και δημόσιοι φορείς, γεγονός, το οποίο πρέπει να αντιμετωπιστεί άμεσα. Ο κίνδυνος δε, που προκαλείται από τους χάκερς δημιουργεί έντονη ανησυχία στις μυστικές υπηρεσίες της χώρας, σε συνδυασμό μάλιστα και με τον κίνδυνο της τρομοκρατίας.

Παράλληλα, για ακόμα μια φορά οι Αρχές της Κίνας κατηγορήθηκαν ότι επιδίδονται σε διαδικτυακά χτυπήματα, προκαλώντας σημαντικές απώλειες στην οικονομία των ΗΠΑ.

Τέλος, σημειώνεται ότι την περασμένη εβδομάδα ο Πρόεδρος των ΗΠΑ, Barack Obama, πραγματοποίησε συνάντηση με διευθυντικά στελέχη εταιρειών, στο επίκεντρο της οποίας βρέθηκε το ζήτημα της ασφάλειας στο διαδίκτυο.

Σχόλια