Απερρίφθη αγωγή κατά των δισκογραφικών εταιρειών

0

Ομοσπονδιακός δικαστής απέρριψε αντιμονοπωλιακή αγωγή της εταιρείας ανταλλαγής αρχείων στο διαδίκτυο LimeWire, η οποία είχε κατατεθεί εις βάρος ορισμένων εκ των μεγαλύτερων δισκογραφικών εταιρειών.
Ο δικαστής Τζέραρντ Λιντς του ομοσπονδιακού δικαστηρίου της Νέας Υόρκης απεφάνθη ότι ο όμιλος Lime Group LLC δεν κατάφερε να αποδείξει ότι υπέστη ζημίες από τις πρακτικές που ακολουθούν οι δισκογραφικές εταιρείες.
Η LimeWire δίνει τη δυνατότητα στους χρήστες υπολογιστών να μοιράζονται τα αρχεία τους με μια πλειάδα άλλων χρηστών συνδεδεμένων στο διαδίκτυο. Μια μέθοδος η οποία είναι ευρύτερα γνωστή ως ανταλλαγή αρχείων P2P.
Στην 45 σελίδων απόφασή του ο ομοσπονδιακό δικαστής υποστήριξε ότι η ενάγουσα εταιρεία «απέτυχε να αποδείξει ότι οι δισκογραφικές εταιρείες μονοπωλούν την αγορά».
Ο όμιλος Lime υποστηρίζει ότι οι δισκογραφικές εταιρείες επιχειρούν να μονοπωλήσουν τη διανομή μουσικής μέσω του διαδικτύου και ότι αρνούνται να χορηγήσουν άδεια στην εταιρεία για να χρησιμοποιήσει τις καινούργιες δισκογραφικές παραγωγές με μόνο στόχο να χρεοκοπήσει η LimeWire.
Η εταιρεία υπογράμμισε ότι προσπάθησε να έλθει σε συμφωνία με τις δισκογραφικές εταιρείες για να μπορεί να έχει μια εξουσιοδοτημένη υπηρεσία μουσικών αρχείων.

Σχόλια