Απερρίφθη άλλη μία αγωγή της Nokia κατά της Qualcomm

0

Ολλανδικό δικαστήριο απέρριψε την αγωγή που είχε ασκήσει η φινλανδική εταιρεία κινητής τηλεφωνίας, Nokia εις βάρος της αμερικανικής εταιρείας ασύρματης τεχνολογίας, Qualcomm για υπόθεση χρήσης πατεντών.

Το δικαστήριο ανακοίνωσε ότι η δικαιοδοσία του είναι περιορισμένη, το αίτημα της Nokia είναι πολύ ευρύ και επομένως δεν μπορεί να σχηματίσει μια αιτιολογημένη απόφαση.

Η τριμελής επιτροπή δικαστών στη Χάγη απεφάνθη ότι δεν έχει τη δικαιοδοσία να κρίνει για αποφάσεις εκτός Ολλανδίας. Επίσης οι δικαστές επεσήμαναν ότι η Nokia δεν προσκόμισε αρκετές πληροφορίες για τις συγκεκριμένες πατέντες και τις συμφωνίες για τις άδειες χρήσης ευρεσιτεχνίας, γεγονός που δυσχέρανε το έργο της δικαιοσύνης.

Ο κύκλος των αγωγών ανάμεσα στις δύο εταιρείες ξεκίνησε στις αρχές του Απριλίου, όταν έπαψε να ισχύει η συμφωνία που είχαν υπογράψει από κοινού για την ανταλλαγή δικαιωμάτων χρήσης διαφόρων πατεντών.

Πριν από ένα μήνα γερμανικό δικαστήριο στο Μανχάιμ απέρριψε την αγωγή της Nokia εις βάρος της Qualcomm για τους ίδιους λόγους.

«Είναι η δεύτερη φορά σε διάστημα μερικών μηνών που ένα δικαστήριο της Ευρώπης απορρίπτει τις προσπάθειες της Nokia να αποδείξει ότι δεν ισχύουν οι μεταξύ μας συμφωνίες για τις πατέντες μας», δήλωσε εκπρόσωπος της αμερικανικής εταιρείας.
Η Nokia θα ήθελε ιδανικά το ολλανδικό και το γερμανικό δικαστήριο να κρίνουν ότι οι πατέντες της Qualcomm έχουν λήξει για να μην μπορούν οι Αμερικανοί να χρεώνουν διπλά, πρώτα τους προμηθευτές των τσιπ και δευτερευόντως τους κατασκευαστές των κινητών τηλεφώνων.

Σχόλια