Απερρίφθη και η δεύτερη έφεση του χάκερ Γκάρι ΜακΚίνον

0

Ο Βρετανός χάκερ, ο οποίος κατηγορείται από την ηγεσία των ΗΠΑ για παράνομη πρόσβαση σε 73.000 συστήματα του αμερικανικού στρατού, έχασε και τη δεύτερη έφεση κατά της έκδοσής του στις Ηνωμένες Πολιτείες.

Ο χάκερ Γκάρι ΜακΚίνον διαγνώσθηκε πρόσφατα ότι πάσχει από το σύνδρομο Άσπεργκερ, μια νευρολογική διαταραχή και τα πρόσωπα με το σύνδρομο αυτό παρουσιάζουν αξιοσημείωτο έλλειμμα στις κοινωνικές δεξιότητες, δυσκολεύονται όταν συμβαίνουν αλλαγές στο περιβάλλον και προτιμούν την μονοτονία. Παρόλα αυτά η υπουργός Εσωτερικών της Βρετανίας, Τζάκι Σμιθ δεν άλλαξε γνώμη και ενέκρινε την έκδοση του Βρετανού χάκερ στις ΗΠΑ.

Η Βρετανίδα υπουργός επίσης δεν πρόκειται να ζητήσει από τις ΗΠΑ τον επαναπατρισμό του ΜακΚίνον στο Ηνωμένο Βασιλείο για να εκτίσει την ποινή του σε περίπτωση καταδίκης του από την αμερικανική δικαιοσύνη.

Οι ΗΠΑ κατηγορούν τον ΜακΚίνον για παράνομη πρόσβαση σε υπολογιστές και συστήματα του στρατού και της NASA, η οποία προκάλεσε ζημίες εκατοντάδων χιλιάδων δολαρίων εξαιτίας της διαγραφής πολλών αρχείων.

Ο ΜακΚίνον δεν αρνείται ότι κατάφερε να αποκτήσει πρόσβαση στα αμερικανικά στρατιωτικά συστήματα αλλά εμμένει ότι δεν ήθελε να προκαλέσει τόσο μεγάλες ζημίες.

Ισχυρίζεται ότι αναζητούσε πληροφορίες για την ύπαρξη εξωγήινων.

Σχόλια