Από χάκερ, συγγραφέας

0

Ο πλέον διαβόητος χάκερ των Ηνωμένων Πολιτειών, Mafiaboy έγραψε βιβλίο για την επίθεση που εξαπέλυσε το 2000 στο διαδίκτυο και οδήγησε σε κατάρρευση πολλών ωρών ιστοσελίδες πολλών επιχειρήσεων, του ειδησεογραφικού δικτύου, CNN, του Yahoo και του eBay.

Το βιβλίο με τον τίτλο σε ελεύθερη απόδοση “Mafiaboy: Πώς έσπασα το σύστημα του ίντερνετ και γιατί είναι ακόμα ευάλωτο” πρόκειται να κυκλοφορήσει στα βιβλιοπωλεία την επόμενη εβδομάδα.

Ο 23χρονος σήμερα χάκερ εξηγεί στο βιβλίο του δεν ήταν από τους ανθρώπους που περνούσε όλη τη ζωή του μπροστά από έναν υπολογιστή. Απλά έμαθε πολύ γρήγορα να τους χειρίζεται και διεύρυνε τις γνώσεις του κάνοντας παρέα με άλλους χάκερ.

“Αισθάνθηκα πολύ οικεία ανάμεσα σε όλους αυτούς του ανώνυμους προγραμματιστές και αντάρτες του διαδικτύου”, λέει ένα απόσπασμα του βιβλίου, το οποίο δόθηκε στη δημοσιότητα και συμπληρώνει, “για μένα αυτά τα άτομα ήταν τα πιο ενδιαφέροντα στον κυβερνοχώρο. Ήθελα να βγαίνω έξω μαζί τους. Ήθελα να γίνω κι εγώ χάκερ”.

Το FBI εξαπέλυσε τότε ανθρωποκυνηγητό και κατάφερε να συλλάβει τον Mafiaboy σε ηλικία 15 ετών. Ο χάκερ ομολόγησε την ενοχή του σε περισσότερες από 50 κατηγορίες που απαγγέλθηκαν εις βάρος του.

Σχόλια