Αποδίδει η εκστρατεία κατά της διαδικτυακής πορνογραφίας στην Κίνα

0

Μία από τις μεγαλύτερες διαδικτυακές μηχανές αναζήτησης στην Κίνα ζήτησε συγγνώμη επειδή δεν είχε φροντίσει να λάβει μέτρα για να διακόψει την παροχή συνδέσμων με πορνογραφικό περιεχόμενο.
Οι ιδιοκτήτες της μηχανής αναζήτησης, Baidu δήλωσαν ότι αισθάνονται “πραγματικά ένοχοι για τις αρνητικές επιπτώσεις που ενδέχεται να έχουν αυτές οι ιστοσελίδες στους χρήστες”.
Το Baidu είναι μία από τις 19 ιστοσελίδες οι οποίες επικρίθηκαν δριμύτατα από την κυβέρνηση της Κίνας επειδή δεν έχουν ακόμα καταφέρει να αφαιρέσουν κάθε περιεχόμενο του διαδικτύου που έχει χαρακτηριστεί “ακατάλληλο και παράνομο”.
Η κυβέρνηση της Κίνας ζήτησε από τις ιστοσελίδες να “καθαρίσουν” το περιεχόμενό τους διαφορετικά κινδυνεύουν με κλείσιμο.
Άλλες δύο εταιρείες της Κίνας, οι οποίες κινούνται στο χώρο των τυχερών παιχνιδιών στο διαδίκτυο, απολογήθηκαν για την ύπαρξη ακατάλληλου περιεχομένου στις ιστοσελίδες τους.
Ωστόσο, ο ανταποκριτής του BBC στο Πεκίνο, Μίκι Μπρίστοου αναφέρει ότι ορισμένοι αναλυτές πιστεύουν ότι η Κίνα χρησιμοποιεί την εκστρατεία κατά της πορνογραφίας στο διαδίκτυο ως δικαιολογία για να σφίξει το κλοιό γύρω από τους αντιφρονούντες.

Σχόλια