Αποδίδουν οι προειδοποιήσεις των παρόχων κατά της μουσικής πειρατείας

0

Πρόσφατη έρευνα διαπιστώνει ότι η πλειοψηφία των καταναλωτών θα σταματούσε το παράνομο κατέβασμα μουσικών αρχείων από το διαδίκτυο, εάν λάμβανε προειδοποιήσεις από τους παρόχους διαδικτυακών υπηρεσιών (ISP).

Η έρευνα διενεργήθηκε από την Entertainment Media Research σε δείγμα 1.500 χρηστών του διαδικτύου. Το 72% των ερωτηθέντων απάντησε ότι θα σταματούσε το παράνομο κατέβασμα μουσικών αρχείων εάν το ζητούσαν οι πάροχοι.

Σύμφωνα με την ίδια έρευνα τέσσερις στους δέκα χρήστες ασχολούνται με την μουσική πειρατεία στο διαδίκτυο. Το 58% των εφήβων που συμμετείχαν στην έρευνα δήλωσε ότι δεν καταβάλλει αντίτιμο για τα μουσικά αρχεία που κατεβάζει από το διαδίκτυο. Το ποσοστό αυξήθηκε κατά 16% σε σχέση με το 2006.

Το 61% των ερωτηθέντων που παραδέχθηκε ότι κατεβάζει παράνομα μουσική από το διαδίκτυο δήλωσε επίσης ότι έχει αντιληφθεί να παρακολουθούνται οι ενέργειές του από τους παρόχους δικτυακών υπηρεσιών.

Προσφάτως έξι από τους μεγαλύτερους παρόχους δικτυακών υπηρεσιών στη Βρετανία κατέληξαν σε συμφωνία, η οποία προβλέπει την αποστολή προειδοποιητικών επιστολών στους χρήστες που κατεβάζουν παράνομα μουσική και κινηματογραφικές ταινίες.

Η έρευνα καταδεικνύει ότι οι χρήστες έχουν λάβει το μήνυμα των ISP.

Σχόλια