Απόφαση – νίκη για την RIM και διαγραφή προστίμου 147 εκατομμυρίων

0

Σε ανατροπή προηγούμενης απόφασης των ενόρκων για επιβολή προστίμου εκατομμυρίων στην εταιρεία RIM (Research In Motion) προχώρησε το Περιφερειακό Δικαστήριο της Καλιφόρνια, κάνοντας δεκτό σχετικό αίτημα της εταιρείας. Οι ένορκοι τον προηγούμενο μήνα είχαν κρίνει ένοχη την εταιρεία για προσβολή των πνευματικών δικαιωμάτων της Mformation Technologies, όσον αφορά τα συστήματα ελέγχου ασύρματων συσκευών και την υποχρέωναν να πληρώσει περίπου 147 εκατομμύρια δολάρια ως αποζημίωση.

Με βάση τις νέες εξελίξεις η αντίδικος της RIM έχει το δικαίωμα να προσβάλει δικαστικά τη νέα αθωωτική απόφαση του δικαστηρίου. Ωστόσο, σε περίπτωση που η Mformation Technologies κερδίσει, δεν θα ανακτήσει ισχύ η ετυμηγορία των ενόρκων, αλλά η υπόθεση θα οδηγηθεί σε νέα δίκη.

«Εκτιμούμε την προσεκτική ενασχόληση του δικαστή με αυτή την υπόθεση. Η RIM δεν προσέβαλε δικαιώματα της πατενταρισμένης τεχνολογίας της Mformation και είμαστε πολύ χαρούμενοι για την νίκη αυτή. Ο σκοπός του συστήματος κατοχύρωσης διπλωμάτων ευρεσιτεχνίας είναι η ενθάρρυνση της καινοτομίας, όμως το σύστημα αυτό  συχνά γίνεται αντικείμενο εκμετάλλευσης για άλλους σκοπούς. Η ανάγκη να αντιμετωπιστεί αυτό το ζήτημα έχει αναγνωριστεί και από αυτούς που χαράσσουν την πολιτική και εμείς καλούμε και άλλους να συνεργαστούν, διότι η υπόθεση αυτή τονίζει καθαρά την ανάγκη αναθεώρησης των στρατηγικών και εξοικονόμησης πόρων που σπαταλώνται σε αβέβαιες διαμάχες για δικαιώματα βιομηχανικής ιδιοκτησίας», σχολίασε ο επικεφαλής της νομικής ομάδας της RIM, Steve Zipperstein.

Σχόλια