Απόφαση Βρετανικού Δικαστηρίου επιτρέπει την έκδοση Βρετανών στις ΗΠΑ

0

Το Ανώτατο Δικαστήριο της Μ. Βρετανίας αποφάσισε να επιτρέψει την έκδοση δύο βρετανών, στις Η.Π.Α., όπου και κατηγορούνται για συμμετοχή σε τρομοκρατικές ενέργειες.

Συγκεκριμένα πρόκειται για τον Babar Ahmad, ειδικός στους υπολογιστές και τον Haroon Rashid Aswat που συνελήφθη στην Ζάμπια τον περασμένο χρόνο.

Οι δύο βρετανοί υποστήριξαν ενώπιον του Δικαστηρίου ότι δεν τους παρέχονται από την πλευρά των αμερικάνικων δικαστικών αρχών επαρκείς διαβεβαιώσεις ότι θα έχουν μια δίκαιη δίκη και ότι δεν θα θεωρηθούν ως εχθρικοί μαχητές.

Ο Ahmad κατηγορείται για την λειτουργία ιστοσελίδων που υποστηρίζουν την τρομοκρατία και για την συγκέντρωση χρημάτων για μουσουλμάνους μαχητές στην Τσετσενία και το Αφγανιστάν.

Ο Aswat κατηγορείται ότι κατά την χρονική περίοδο 1999-2000 προσπάθησε να στήσει ένα στρατόπεδο εκπαίδευσης μουσουλμάνων, προκειμένου να εκπαιδεύσει μαχητές για τον πόλεμο στο Αφγανιστάν.

Οι δύο βρετανοί δεν έχουν εξαντλήσει όλα τα νόμιμα μέσα, καθώς έχουν το δικαίωμα να ασκήσουν έφεση κατά της απόφασης του Ανώτατου Δικαστηρίου.

Σχόλια