Απόφαση δικαστηρίου για την ταυτότητα των χρηστών που ανταλλάσσουν πειρατικά αρχεία

0

Το 8ο Τακτικό Εφετείο της Αμερικής απεφάνθη ότι η Αμερικανική Ένωση Δισκογραφικών Εταιριών (RIAA) δεν μπορεί να υποχρεώσει τις εταιρίες παροχής υπηρεσιών Internet να αποκαλύψουν τα στοιχεία της ταυτότητας των συνδρομητών τους που ανταλλάσσουν στο διαδίκτυο πειρατικά μουσικά αρχεία. Η απόφαση αυτή που ελήφθη με δύο ψήφους υπέρ και μία κατά, είναι η δεύτερη που θέτει φραγμούς στην προσπάθεια της RIAA να κυνηγήσει τους εν λόγω χρήστες στην εκστρατεία που έχει ξεκινήσει για την αντιμετώπιση της μουσικής πειρατείας στο Internet.

Σύμφωνα με την απόφαση, μία από τις μεγαλύτερες εταιρίες παροχής Internet στην Αμερική, η Charter Communications Inc. δεν ευθύνεται για το γεγονός ότι 93 από τους συνδρομητές της κατηγορούνται ότι διένειμαν 100.000 πειρατικά μουσικά αρχεία, όπως επίσης δεν μπορεί να υποχρεωθεί από την RIAA να γνωστοποιήσει τα προσωπικά στοιχεία της ταυτότητάς τους.

Πάντως, παρά τη δυσμενή απόφαση, η RIAA είναι αποφασισμένη να συνεχίσει το δικαστικό της αγώνα, καταθέτοντας νέες αγωγές εναντίον χρηστών που παραβιάζουν την πνευματική ιδιοκτησία, βασιζόμενη μόνο στις διευθύνσεις IP των χρηστών. Ωστόσο, για να αποκαλυφθεί η ταυτότητα των χρηστών αυτών, η RIAA πρέπει να το ζητήσει δικαστικά, κάτι που είναι χρονοβόρο και πολύπλοκο.

Σχόλια