Απόφαση Γερμανικού Δικαστηρίου κατά του Youtube για πνευματικά δικαιώματα

0

To YouTube πρέπει να φιλτράρει πιο αποτελεσματικά το περιεχόμενο που έχει μεταφορτωθεί από τους χρήστες του, αποφάνθηκε την Παρασκευή (20/4) Γερμανικό δικαστήριο στο Αμβούργο.

Το δικαστήριο του Αμβούργου έκανε δεκτό το αίτημα της γερμανικής εταιρίας πνευματικών δικαιωμάτων GEMA, η οποία και είχε ενάγει το YouTube (ιδιοκτησίας Google) λαμβάνοντας υπόψη μεταφορτωμένα μουσικά βίντεο για τα οποία δεν είχαν αποδοθεί τέλη πνευματικών δικαιωμάτων. Η οργάνωση εκπροσωπεί περίπου 60.000 Γερμανούς στιχουργούς και μουσικούς.

Η διαδικτυακή πλατφόρμα βίντεο υποστηρίζει ότι δεν φέρει καμία νομική ευθύνη για το μεταφορτωμένο περιεχόμενο – προσθέτοντας ότι αρκετές είναι οι φορές που απομονώνει και διαγράφει περιεχόμενο για το οποίο έχει δεχθεί σχετικές καταγγελίες.

Σύμφωνα με το δικαστήριο «Ο φορέας εκμετάλλευσης της πλατφόρμας έχει μόνο την υποχρέωση να μπλοκάρει τα βίντεο λαμβάνοντας τα κατάλληλα μέτρα για να εμποδίσει περαιτέρω παραβιάσεις δικαιωμάτων μετά από προηγουμένη κοινοποίηση – ειδοποίηση για την παραβίαση πνευματικών δικαιωμάτων» ενώ προσέθεσε ότι «Δεν φέρει καμία υποχρέωση να ελέγξει  όλα τα βίντεο που έχουν ήδη μεταφορτωθεί στην πλατφόρμα»

Σχόλια