Απόφαση του ΠΟΕ για την αμερικάνικη απαγόρευση του ηλεκτρονικού τζόγου

0

Εκδόθηκε η απόφαση του Παγκόσμιου Οργανισμού Εμπορίου (WTO) στην διαμάχη ανάμεσα στις ΗΠΑ και του κρατιδίου στην Καραϊβική, Αντίγκουα. Η τελευταία προσέφυγε στον Οργανισμό υποστηρίζοντας ότι οι ΗΠΑ δεν πρέπει να απαγορεύουν στους Αμερικανούς να στοιχηματίζουν μέσω του διαδικτύου και να τζογάρουν σε ηλεκτρονικά καζίνο, καθώς αυτό παραβιάζει τους διεθνείς κανόνες για το εμπόριο.

Ο ΠΟΕ στην απόφασή του έκρινε ότι η νομοθεσία της Αμερικής που περιορίζει τον ηλεκτρονικό τζόγο στο Internet είναι αναγκαία προκειμένου να προστατευθεί η δημόσια τάξη και ασφάλεια. Πάντως, στην απόφαση αναφέρεται ότι η αμερικανική κυβέρνηση μεροληπτεί σε βάρος αλλοδαπών ιστοσελίδων που ειδικεύονται στον ηλεκτρονικό τζόγο, με το να επιτρέπουν την τοποθέτηση ηλεκτρονικών στοιχημάτων στις ιπποδρομίες μόνο μέσω των ντόπιων πρακτορείων.

Οι αμερικανικές αρχές χαιρέτησαν την απόφαση του ΠΟΕ δηλώνοντας ότι πρόκειται για νίκη όχι μόνο των εθνικών αρχών, αλλά και της κοινωνίας, η οποία προστατεύεται από τον παράνομο τζόγο και τα επακόλουθά του.

Σχόλια