Αποκάλυψη στοιχείων, διασήμων μελών του Instagram, λόγω κακόβουλης παραβίασης (hacking)

0

 

Σύμφωνα με σχετική ανακοίνωση, ένα τεχνικής φύσεως ελάττωμα στην εφαρμογή  του Instagram, έδωσε τη δυνατότητα σε hackers να διεισδύσουν σε αυτό και να προκαλέσουν τη δημοσίευση των στοιχείων επικοινωνίας (τηλεφωνικών αριθμών και ηλεκτρονικών διευθύνσεων) πολλών διασημοτήτων.

Το κοινωνικό δίκτυο, το οποίο ανήκει στο Facebook, έχει ήδη αποστείλει μέσω ηλεκτρονικού ταχυδρομείου στοιχεία επαλήθευσης και ένα ενημερωτικό σημείωμα για την επίθεση των hackers.

Πιστεύεται ότι ένας ή περισσότεροι επιτιθέμενοι, είχαν ως στόχο τους λογαριασμούς διασημοτήτων, ώστε να αποσπάσουν πληροφορίες επικοινωνίας.

Όπως ανακοινώθηκε από το Instagram,  οι κωδικοί δεν εκλάπησαν αλλά παρ’ όλα αυτά προειδοποίησε τους χρήστες του να παρακολουθήσουν τους λογαριασμούς τους, για τυχόν ύποπτη δραστηριότητα.

Η παραβίαση της ασφάλειας έγινε δυνατή λόγω ενός σφάλματος στο λογισμικό της εταιρίας. Συγκεκριμένα, το σφάλμα εντοπίστηκε στη διεπαφή προγραμματισμού της εφαρμογής (API) αλλά – όπως ανακοινώθηκε – το ανωτέρω έχει ήδη αποκατασταθεί.

Η εταιρία προειδοποίησε τους πιστοποιημένους  χρήστες του γνωστού κοινωνικού δικτύου να είναι  ιδιαίτερα προσεκτικοί με τα ανεπιθύμητα μηνύματα, τις κλήσεις και τα e-mails.

Σημειώνεται ότι δεν έχουν ανακοινωθεί τα στοιχεία των μελών του Instagram, των οποίων οι λογαριασμοί δέχθηκαν επίθεση.

Το Instagram έχει περισσότερους από 500 εκατομμύρια χρήστες παγκοσμίως, ενώ περίπου 300 εκατομμύρια από αυτούς το χρησιμοποιούν καθημερινά.

Σχόλια