Αποκάλυψη στοιχείων για 10 εκ. πιστωτικές κάρτες προκαλεί ανησυχία

0

Προειδοποίηση προς τους καταναλωτές απηύθυναν οι εταιρείες χρεώσεων μέσω πιστωτικών καρτών Visa, Mastercard και Discover, λέγοντας ότι λόγω διάρρηξης του συστήματος ασφαλείας ενδέχεται να αποκαλύφθηκαν πληροφορίες για τις κάρτες των χρηστών. Σύμφωνα με εκτιμήσεις του μπλογκ KrebsOnSecurity οι κάρτες για τις οποίες διέρρευσαν στοιχεία ίσως ξεπερνούν τα 10 εκατομμύρια.

Οι εταιρείες πάντως ανέφεραν ότι δεν φέρουν οι ίδιες σχετική ευθύνη, καθώς η διάρρηξη δεν αφορούσε τα δικά τους συστήματα ασφαλείας, αλλά το σύστημα μιας τρίτης εταιρείας που διατηρεί πληροφορίες για τις συναλλαγές μέσω των καρτών, της Global Payments. Μετά την αποκάλυψη της διάρρηξης του συστήματος, οι εταιρείες ειδοποίησαν σχετικά τις τράπεζες, στις οποίες έχουν λογαριασμούς οι χρήστες των καρτών, ώστε να επαγρυπνούν για τυχόν ύποπτες συναλλαγές. Η Discover Financial Services δήλωσε συγκεκριμένα ότι θα επιβλέπει την κίνηση των λογαριασμών που επηρεάστηκαν και θα εκδώσει νέες κάρτες για τους δικαιούχους αυτών, εάν χρειαστεί.

Ανακοίνωση της Mastercard ανέφερε χαρακτηριστικά τα εξής: «Είμαστε προβληματισμένοι για το ενδεχόμενο να δημιουργηθεί πρόβλημα στους κατόχους των πιστωτικών καρτών και λαμβάνουμε κάθε αναγκαίο μέτρο για να ελέγξουμε το περιστατικό και να διαφυλάξουμε τους λογαριασμούς των πελατών μας. Αν οι κάτοχοι πιστωτικών καρτών έχουν οποιαδήποτε υποψία για τους ατομικούς τους λογαριασμούς, συστήνουμε να επικοινωνήσουν με το οικείο χρηματοπιστωτικό ίδρυμα».

 

Σχόλια