Αποκλεισμός video λόγω αντιδράσεων στη νέα συνδρομητική υπηρεσία του YouTube

0

Σύντομα πρόκειται να αποκλειστούν από το YouTube τα μουσικά βίντεο διάσημων καλλιτεχνών, όπως η Adele και οι Radiohead, καθώς οι ανεξάρτητες δισκογραφικές εταιρείες που τους εκπροσωπούν αρνούνται να αποδεχτούν τους όρους της νέας συνδρομητικής υπηρεσίας streaming, που προωθεί η δημοφιλής πλατφόρμα.

Είναι γνωστό ότι το YouTube δεχόταν παράπονα από εκατομμύρια χρήστες για τις διαφημίσεις που προβάλλονται στα video του και γι’ αυτό η Google, στην οποία ανήκει το YouTube, αποφάσισε να δημιουργήσει μια νέα υπηρεσία όπου οι χρήστες θα μπορούν να παρακολουθούν μουσικά βίντεο χωρίς διαφημίσεις καταβάλλοντας όμως κάποιο αντίτιμο.

Ήδη, οι τρεις μεγάλες δισκογραφικές, Universal, Sony και Warner, έχουν συμφωνήσει για τους όρους της νέας υπηρεσίας, ωστόσο, πολλές ανεξάρτητες εταιρείες δε συμφωνούν με αυτούς, χαρακτηρίζοντάς τους ως ολέθριο λάθος, με αποτέλεσμα τα βίντεο των καλλιτεχνών τους να κινδυνεύουν να αποσυρθούν.

Εκπρόσωπος του YouTube δήλωσε ότι εάν δεν επέλθει συμφωνία με τις ανεξάρτητες δισκογραφικές για τους όρους συμμετοχής τους στη νέα υπηρεσία, τα βίντεο πολλών διάσημων ονομάτων θα πάψουν σύντομα να φιλοξενούνται σε αυτή.

Σύμφωνα με το δίκτυο BBC το YouTube θα αφήσει ανέπαφα τα βίντεο των ανεξάρτητων καλλιτεχνών σε κανάλια όπως το Vevo και θα επιβάλλει τον αποκλεισμό βίντεο των οποίων η αποκλειστική εκμετάλλευση ανήκει στις ανεξάρτητες εταιρείες, όπως οι live συναυλίες.
 

Σχόλια