Απόλυση στη Βρετανία για «εθισμό στο ebay»

0

Τρεις δημοτικοί υπάλληλοι έχασαν τη δουλειά τους στην Ουαλία καθώς βρέθηκαν να περνούν πολλές εργάσιμες ώρες στον διαδικτυακό τόπο δημοπρασιών ebay. Συγκεκριμένα, ένας υπάλληλος στο δήμο του Νιθ Πορτ Τάλμποτ απολύθηκε και δύο εξαναγκάστηκαν σε παραίτηση καθώς οι προϊστάμενοί τους διαπίστωσαν ότι ορισμένοι υπάλληλοι περνούσαν έως και δύο ώρες της εργάσιμης μέρας τους παρακολουθώντας τη συγκεκριμένη ιστοσελίδα.

Εκπρόσωποι των συνδικάτων επέρριψαν την ευθύνη στη διοίκηση κατηγορώντας τη ότι έθεσε σε πειρασμό τους υπαλλήλους της επιτρέποντας την πρόσβαση στο ίντερνετ. Κατήγγειλαν δε ότι μέσα σε διάστημα 18 μηνών, έξι υπάλληλοι έχασαν τη δουλειά τους για παρόμοιο λόγο.

Σύμφωνα με τον υπεύθυνο προσωπικού στο δήμο του Νιθ Πορτ Τάλμποτ, τα μέτρα ήταν επιβεβλημένα καθώς οι υπάλληλοι αμείβονται για να εργάζονται και όχι για να κάνουν τα ψώνια τους μέσω ίντερνετ.

Σύμφωνα με Βρετανούς δικηγόρους, που ειδικεύονται σε θέματα εργατικού δικαίου, ολοένα και περισσότερες επιχειρήσεις ζητούν τις υπηρεσίες τους για να αντιμετωπίσουν το φαινόμενο μέρος του προσωπικού τους να περνά πολλές εργάσιμες ώρες σε ιστοσελίδες άσχετες με το αντικείμενο της εργασίας τους. Μεγάλες εταιρίες φέρονται επίσης προβληματισμένες για την εν ώρα εργασίας εκτεταμένη προσωπική χρήση σταθερού και κινητού τηλεφώνου καθώς και του ηλεκτρονικού ταχυδρομείου.

Σχόλια