Απομακρύνθηκαν από το Facebook τα στοιχεία του επικεφαλής πληροφοριών της Βρετανίας

0

Τα στοιχεία για την προσωπική ζωή του νέου επικεφαλής της υπηρεσίας πληροφοριών της Βρετανίας, σερ Τζον Σόουερς απομακρύνθηκαν από την ιστοσελίδα κοινωνικής δικτύωσης, Facebook.
Σύμφωνα με τη βρετανική κυριακάτικη εφημερίδα, Μέιλ, η σύζυγος του νέου επικεφαλής της υπηρεσίας πληροφοριών της Βρετανίας ανάρτησε φωτογραφίες του άνδρα της, της οικογένειάς τους και φίλων τους στο Facebook, που ενδέχεται να αποτελούν απειλή για την ασφάλεια τους, αλλά και της υπηρεσίας.
Ο σερ Τζον Σόουερς πρόκειται να αναλάβει επικεφαλής της Μυστικής Υπηρεσίας Πληροφοριών (SIS) το Νοέμβριο.
Η λαίδη Σέλεϋ Σώουερς, προβαίνοντας σε μια ενέργεια που η Μέιλ ον Σάντεϊ χαρακτήρισε «τρομακτικό ολίσθημα», δημοσιοποίησε στο Facebook οικογενειακές φωτογραφίες και εξέθεσε λεπτομέρειες για το πού ζει το ζεύγος, πού κάνει διακοπές, ποιοι είναι οι φίλοι τους και οι συγγενείς τους.
«Υπήρξαν φόβοι ότι η τρομακτικά δυσάρεστη αυτή γκάφα μπορεί να έθεσε σε κίνδυνο την ασφάλεια της οικογένειας και των φίλων του σερ Τζον», τόνισε η εφημερίδα.
Η Μέιλ, που δημοσίευσε στο πρωτοσέλιδό της το θέμα και συμπεριέλαβε κάποιες από τις φωτογραφίες στο σχετικό δισέλιδο άρθρο της, ανέφερε ότι οι πληροφορίες αυτές «θα μπορούσαν δυνητικά να αποδειχθούν πολύ χρήσιμες για εχθρικές ξένες δυνάμεις ή τρομοκράτες».

Σχόλια